Tirsdag 18. oktober ble det arrangert Karrieredag på UiA. Bak arrangementet stod linjeforeningene Mercurius, Revisus, Politicus og Systematicus. Det vrimlet av studenter blant de mange bedriftene og linjeforeningene som hadde satt opp stand.

Karrieredagen arrangeres årlig som et ledd i å redusere avstanden mellom studenter og arbeidsgivere. Nettverk dannes og studentene får danne seg et inntrykk av de ulike bedriftene før man skal ut i søknadsprosessen når studiene nærmer seg slutten. Også de som nettopp har startet på sin universitetsutdannelse kan plukke opp gode tips og råd i forhold til valg av fag og spesialisering med tanke på jobb i fremtiden, og ikke minst spise gratis twist, fox, kjeks og boller mens man slår av en prat med bedriftene.

 

Engasjement

Silje Lien, økonomiansvarlig i Mercurius og nylig tatt inn under Deloittes vinger har suksessformelen klar:

– Vær aktiv! Bli med i en eller flere av studentforeningene, ta deltidsjobber og sommerjobber. Hvis du er lur så forstår du viktigheten av dette tidlig og bygger opp en solid CV før du skal ut i arbeidslivet etter studiene.

Anbefalingen fra Lien forsterkes ytterligere av Lukas Wedemeyer i Trainee Sør. – Vi ser etter alle mulige mennesker, med alle mulige bakgrunner, men felles for de vi ansetter er engasjement. Det holder ikke bare å vise til gode karakterer. Bli med på ting utenfor lesesalen, ta et semester i utlandet, lær et nytt språk, jobb ved siden av studiene. Vi ser etter mennesker som har valgt en annen vei en den ordinære, sier Wedemeyer. Over en periode på 18 måneder gir Trainee Sør nyutdannede muligheten til å jobbe et halvt år i tre forskjellige bedrifter på Sørlandet.

 

Arbeidsmiljø og utviklingsmuligheter

Kristin Skaar og Mari Lunde Ophus er begge førsteklassinger. Jobbsøkingen ligger langt fremme i tid, men de har allerede nå gjort seg opp en mening om hva som er viktig for dem når de om fem år skal ut i arbeidslivet. – Godt arbeidsmiljø og mulighet for å utvikle seg er viktigst, sier Skaar. Ophus er enig. – Om ti år ønsker jeg å være vellykket, fornøyd og trygg.  Cookiesene på standen til Deloitte er forresten fantastiske, avslutter jentene og beveger seg videre inn i horden av studenter som vrimler i Vilhelm Krags hall.

 

Motivasjonsforedrag

Jan Fredrik Karlsen fikk æren av å avslutte årets Karrieredag. Karlsen var like entusiastisk som vi kjenner han gjennom tv-ruta, og snakket på både innpust og utpust i drøye tre kvarter. Via historien om Herodes Falsk som bokstavelig talt dreit seg ut på pressekonferanse, til Kurt Nilsens suksess, handlet budskapet i stor grad om å gripe mulighetene som oppstår i livet. – Vi har alle en Kurt Nilsen i oss.

DnBNor stakk for øvrig av med seieren i konkurransen om ”Årets beste stand”, og lovet å komme tilbake for å forsvare tittelen ved neste års Karrieredag.

 

Tekst: Jonas Lillemoen Skaalerud – jonas.l.skaalerud@unikumnett.no

Forfatter

,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.