25. oktober ble Vrimlehallen fylt opp av ulike bedrifter, studentorganisasjoner og ikke minst studenter. Totalt var det rundt 40 virksomheter og ca 2500 studenter som bidro til en fantastisk karrieredag.

Vrimlehallen var tettpakket med engasjerte studenter som gikk fra stand til stand for å snakke med ulike bedrifter og studentorganisasjoner. Dette var også en god mulighet for å få forbindelser i ulike bransjer og ikke minst få gratis ting fra de ulike standene. Allerede lenge før selve starten på åpningsshowet som var ledet av de to Senkveld-profilene Thomas Numme og Harald Rønneberg var køen inn til Henrik Ibsen-auditoriet så lang at det var vanskelig å komme seg inn via hovedinngangen. Men ventingen var verdt det, Thomas og Harald leverte en av – hvis ikke den beste – åpningsseremonien under karrieredagen.

Thomas og Haralds beste karrieretips

En sal fylt til randen med engasjerte studenter. Foto: Pernille Hjerpseth

Etter åpningsseremonien tok vi en prat med Thomas og Harald hvor de kunne avsløre at de storkoste seg foran UiA-publikumet. Men hva er deres beste karrieretips til studenter som er på vei ut i arbeidslivet?

«Studentene bør ha overgangsmot, være sultne, og være greie i møte med andre. Ikke vær en kødd med spisse albuer», svarer duoen på spørsmålet om hva som er den beste egenskapen man må ha. Hardt arbeid og lever på de oppgavene du får, og ikke minst ha det gøy selv om det kan bli kjedelig til tider. Det er de beste tipsene Thomas og Harald kom med før de takket for seg utenfor Østsia og kjørte mot flyplassen.

Beste karrieredag noensinne?

Jakob Mæland, leder for Karrieredagen 2018. Foto: Pernille Hjerpseth

Åpningsseremoni med Thomas og Harald, en tettpakket Vrimlehall og gjester som Ulrikke Falch endte karrieredagen opp med å bli intet mindre enn en suksess. Det er spesielt leder for karrieredagen Jakob Mæland fornøyd med. Mæland er mest fornøyd med åpningsseremonien som er den største de har hatt, med gjester som ordføreren, Geeohsnap og Terje Formoe som gjester. Selv med masse folk og 45 virksomheter å holde styr på forteller Mæland at alt har gått fint for seg takket være alle som har stått på.

Under årets Karrieredag har det vært et rekordantall linjeforeninger som har bidratt og hjulpet KD med en suksessfull dag på UiA i Kristiansand. I februar står Campus Grimstad for tur.

Ulrikke Falchs foredrag om sinne som motivasjon

Ulrikke Falch setter pris på å bli konfrontert ansikt-til-ansikt. Foto: Henrik Gill

Skuespiller, forfatter og foredragsholder Ulrikke Falch var en av gjestene under årets karrieredag med foredrag om hvordan man kan bruke sinne som motivasjon. Mye av foredraget handlet om henne og hennes erfaringer angående sinne, og hvordan hun har brukt den som motivasjon. Men kjæresten hennes fra Ex on The Beach og hennes feministiske standpunkter ble også et hett tema under spørsmålsdelen på slutten av foredraget.

Ulrikke selv var nervøs i forkant av foredraget, men hun syns det ble gøy og fint. Under foredraget ble Ulrikke stilt et par tøffe spørsmål angående kjæresten i tillegg til hennes kommentarer og uttalelser i media.

– Å bli stilt kritiske spørsmål foran et publikum er noe man burde gjøre oftere. I møte med hverandre ansikt til ansikt har man en tendens til å respektere hverandre mye mer og vise forståelse og empati på en annen måte enn man gjør på internett. Jeg mottar mye hets på internett så jeg syns det er kult å bli konfrontert på ordentlig i en sånn setting. Det gjør at du ikke har mulighet til å kalle meg for stygge ord.

Alt i alt ble fagdagen en suksess med alt fra foredrag og åpningsseremoni, stands fra 45 forskjellige virksomheter og en fin arena til å komme i kontakt med de ulike bransjene.

Tekst: Zhilwan Manbari

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.