Årets karriereuke er rett rundt hjørnet, og i den forbindelse har vi tatt en prat med leder Karen E. Stenersen (22) og virksomhetsansvarlig Feben Getachew (21). Fra 12. til 16. februar kan du finne rundt 30 forskjellige virksomheter, offentlig sektor og linjeforeninger i Vrimlehallen på UiA.

Møt noen av de ansvarlige

Karen E. Stenersen. Foto: UiA Karriereuka

Stenersen er fra Brandbu og studerer Lektor 8-13 ved UiA, og har tatt opp UiA Karriereuka ved siden av studiet for flere grunner.

«Jeg valgte å bli med i UiA Karriereuka-styret da jeg anser det som en viktig jobb, og en viktig mulighet for studentene til å knytte kontakt med næringslivet. Dette prosjektet startet i fjor, og jeg synes det var veldig spennende å være med å gi studenter lik mulighet innenfor arbeidsmarkedet», sier Stenersen.

 

Feben Getachew. Foto: UiA Karriereuka

Getachew studerer statsvitenskap, og ønsket også å delta i UiA Karriereuka av forskjellige grunner.

«Motivasjonen min for å være en del av å arrangere en så omfattende uke, er å gi studenter en god mulighet til å finne ut hva de ønsker å gjøre etter studiene. Noe jeg definitivt tar med meg videre er evnen til å samarbeide med andre», forklarer Getachew.

«Det er en flott måte å engasjere seg i studentaktiviteter på», bemerker hun.

Hva du kan forvente denne Karriereuka

Årets påmeldte til Karriereuka er: Skatteetaten, Experis, Humana, Samfunnsviterne, Stavanger kommune, Agder Røde Kors, Activepeople, UiA Karriere, Arkivverket, PWC, Miljøfyrtårn, Trainee Sør, Adecco, KS, Netsecurity, Aberia, BUFETAT region sør, Agder fylkeskommune, Valle kommune, Kristiansand kommune, Bykle kommune, Align racing, SOPiA, Mercurius, Politicus, YATA, Linguistica, Justitius, Start Agder, Aksell, Agder Politidistrikt.

«Vi har jobbet som et team for å prøve å få så mange studieretninger representert under Karriereuka som mulig. Vi har aktivt hørt på innspill fra linjeforeninger og studenter ved UiA, i tillegg til at flere fakulteter er representert innad i styret vårt. Vi har også tett samarbeid med UiA og UiA Karriere, og dialog med Karrieredagen Kristiansand», forteller Stenersen.

«Det viktigste for meg er at vi får tak i bedrifter som kan være interessant for studenter fra alle fakultetene. Fremgangsmåten vi har benyttet for å få de diverse virksomhetene til Karriereuka går i å forklare hvor bra utbytte de får av å synliggjøre seg for studenter», fortsetter Getachew.

Satser på en god gjennomføring

På studentaktiviteten sin nettside står det at fjoråret var første gang UiA Karriereuka ble gjennomført, som et supplement til Karrieredagen Kristiansand. I år er det bedre forutsetninger for å gjennomføre en kjempegod karriereuke.

«I år er vi et helt team, hvor alle er på. I fjor var det hovedsakelig en person som gjorde alt. I og med at det var første gang i fjor så har vi litt kontaktinformasjon på bedrifter, i tillegg til et lite omdømme, allerede», reflekterer Stenersen.

I år er det litt færre bedrifter, og kun en av dagene hvor bedriftene har stand i Vrimle. De andre dagene er det UiA, studentorganisasjoner og linjeforeninger der. Det vil også gjennomføres forskjellige arrangement i løpet av dagene.

«Vi har valgt å legge flere ressurser inn i det vi gjennomfører i år, og håper på å kunne gi en god rapport til neste års styre med anbefalinger og erfaringer, slik at UiA Karriereuka kan bli enda større og bedre», forteller Stenersen.

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.