Kilden teater og konserthus med fyrverkeri på nyttårsaften

Smittesituasjonen i Kristiansand, og nye anbefalinger fra lokale myndigheter gjør at Kilden nå gjennomfører Nyttårskonserten 2021 uten publikum, men strømmer den i stedet ut til alle, gratis på YouTube.

– Siden mars har vi forholdt oss til gjeldende regler og anbefalinger både fra nasjonale og lokale myndigheter. Da Kristiansand kommune nå endret holdning, grunnet en forverret smittesituasjon i Kristiansand, var det riktig av oss å avlyse, sier direktør i Kilden teater og konserthus, Harald Furre.

Søndag ble det presentert nye og strengere korona-tiltak nasjonalt, som likevel åpnet for gjennomføring av innendørs-arrangementer med inntil 200 publikummere på fastmonterte stoler. Først hadde Kilden planer om å gjennomføre de kommende konsertene, med ytterligere sikkerhetstiltak, men nå har ledelsen i bestemt å gjennomføre på en annen måte:

– Vi kommer til å spille konserten, uten publikum. Denne vil vi nå dele med hele regionen gjennom vår YouTube-kanal, fredag kveld klokken 19.30. Vi håper dette kan være et plaster på såret til de som hadde billetter, og en fin bonus til innbyggere, sier Furre.

Stian Carstensen poserer med pipe og banjo
Stian Carstensen

Kristiansand Symfoniorkester (KSO) har i år invitert den virtuose multiinstrumentalisten og entertaineren Stian Carstensen (Farmers Market) som konferansier, og det er den prisvinnende dirigenten Peter Szilvay som leder orkesteret gjennom kvelden. Szilvay vant i fjor Kritikerprisen sammen med Rolf Gupta og KSO for fremføringen av Jordens Sang i 2019.

Samtlige publikummere som hadde billetter til konsertene, vil bli kontaktet.

Her kan Nyttårskonserten 2021 strømmes, fredag 8. januar klokken 19.30: https://youtu.be/_frPZsNxFn8?sub_confirmation=1

Mer informasjon om Nyttårskonserten: http://bit.ly/Nyttarskonserten
Mer informasjon om Stian Carstensen: http://bit.ly/StianCarstensen
Mer informasjon om Peter Szilvay: http://bit.ly/PeterSzilvay

Skrevet av: Kjetil Nordhus, kommunikasjonsmedarbeider i Kilden teater og konserthus

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.