Lisa Williams

Lisa Williams er en anerkjent «klarsynt» og kommer fra Storbritannia. Torsdag 12. september var hun på besøk i Kristiansand og publikum kunne se henne på hovedscenen i Kilden. Her fikk publikum oppleve at Lisa formidlet både hyggelige, opplysende og morsomme beskjeder fra deres kjære på «den andre siden».

Utenfor står en bekymret, kristen mann med advarende flyers til de som skal se Williams på scenen, men likevel ser ingen ut til å snu i døren.
Hun kommer frem på scenen med et stort smil og nærmest sitrer av energi. Hun introduserer seg selv ved å lattermildt fortelle om hvordan livet hennes har forandret seg siden hun begynte karrieren – håret hennes er forandret, hun har kvittet seg med mannen og sønnen har vokst og fått armhulehår. Videre i introduksjonen forteller hun hvordan hun jobber og hvordan hun egentlig aldri planlegger en kveld på scenen. Hun forteller at hun i forkant av hvert «show» mottar beskjeder fra noen av publikums avdøde. Disse beskjedene skriver hun ned på et ark og leser til slutt. Videre har hun en fornemmelse om hvem hun skal snakke med i løpet av kvelden, men hun vet aldri hvordan det vil utspille seg før det setter i gang. For sånn er det, forteller Lisa, at åndene bestemmer selv om de vil og hva de vil formidle via henne. «Og hvis du må på do mens noen får konsultasjon, så vær snill og vent, eller unngå å krysse den usynlige energilinjen mellom meg og den andre personen. For når energikontakten blir brutt slik, så risikerer du å ta med deg ånden på do og det vil du vel ikke!», advarer Lisa lattermildt. «Jeg tuller ikke! Det er typisk. Jeg møter dem ofte der selv.»

Lisa forteller på sin hjemmeside at hun var veldig ung første gang hun kom i kontakt med ånder som var gått over til den andre siden. Først skjønte hun ikke at åndene faktisk var døde, men trodde de var venner og familie som kom på besøk for å si hei. Det kom som en overraskelse da de begynte å fortelle henne hvordan de døde..
Det viste seg også at hun kan få inn informasjon om levende mennesker, og da denne informasjonen viste seg å være rett begynte jungeltelegrafen å gå og hun fikk telefoner fra mennesker som ønsket konsultasjoner med henne som medium der hun kommuniserer med den ikke-fysiske verden. Da hun kom i prat med en hun anså som en hyggelig, eldre herremann som trodde på hennes evner, viste det seg at han var den kjente tv-produsenten Merv Griffin. Han tok henne med seg til Amerika – og dermed kom «Life Among the Dead» og «Voices from the Other Side» på våre tv-skjermer.

«Jeg snakker med døde mennesker!», smiler Lisa. Salen ler av hennes kvikke, ivrige og lattermilde vesen når hun snakker.
Hun informerer om at mange, men dessverre ikke alle kommer til å få beskjeder fra sine kjære fra den andre siden i kveld. Men at i mange tilfeller vil flere kjenne seg igjen i en og samme konsultasjon. «Ta det du kjenner deg igjen i som en beskjed til deg.» For åndene er smarte sånn, sier hun, de er flinke på å kunne nå igjennom til flere på én gang.

Konsultasjonene begynner og hun treffer spikeren på hodet fra første stund. Hun kommer i kontakt med publikums avdøde foreldre, barndomsvenner, ektefeller, kjærester o.l. Hun er «spot on» nesten til en hver tid. Og når hun “bommer” viser det seg ofte at det er noen andre enn de som først rekker opp hånden fordi de kjenner igjen i beskrivelsene hun egentlig skulle frem til.

Hun formidler barndomsminner, kjærlighetsbudskap og personlige kommentarer fra åndene til de det gjelder. Bekreftende nikk, tårer og latteranfall er blant reaksjonene. På et tidspunkt blir så mange rørt av en konsultasjon at det høres snufsing og knitring i kleenexpapir fra alle kanter i salen.

Åndene formidler alle mulig slags beskjeder til sine kjære i løpet av kvelden. De maser om at barna deres må spise mer, komme seg til tannlegen og se til å få livsforsikringen sin på stell. En mor sier at datteren må se å få bort håret fra det pene ansiktet sitt. En annen ånd avkrefter at han begikk selvmord og flere vil fortelle sine gjenlevende at de ikke hadde vondt idet de gikk over til den andre siden. Den avdøde mannen til en i publikum forteller Lisa at han gjorde best i å «komme frem» for å prate med kona i kveld, for dette hadde hun mast mye om i bilen på vei til Kilden – «A happy life is a happy wife!».
I flere av konsultasjonene formidler Lisa at åndene vil bli nevnt på Facebook! Hun ler og forteller at dette er noe de titt og ofte spør om. Åndene liker å få oppmerksomhet på sosiale medier! Mot slutten, etter en kveld med mange hyggelige budskap, sjenerte og vittige ånder, kommenterer Lisa at vi kanskje ikke var klar over at åndene hadde så mye humor?

Så er kvelden omme og i foajeen finnes det mange inntrykk hos publikum. Vi fra Unikum kommer i prat med en dame som fikk høre fra sin ungdomskjæreste som døde for noen måneder siden. «Det kom veldig uventet at hun skulle plukke ut meg! «Jeg ble litt sjokkert», forteller hun. «Men jeg kjente meg veldig igjen da hun begynte å beskrive! En skiulykke, ungdomskjæreste, en sang av Whitney Huston jeg forbinder med ham… Jeg fikk veldig hjertebank. Og så pekte hun direkte på meg.» Hun forteller at de var sammen fra første til niende klasse og at beskrivelsene Lisa kom med stemte overens med virkeligheten, hvordan han var og hva de hadde opplevd sammen. Lisa bekreftet også at den sjenerte ånden til mormoren hennes hadde det bra. «Alt i alt så var det veldig gøy – og jeg fikk virkelig valuta for pengene!», ler hun fornøyd.

Noen fikk ikke innfridd sine forhåpninger da de ikke var blant de som fikk kommunisert med åndene gjennom Lisa Williams denne kvelden, mens andre fikk en overraskende henvendelse fra den andre siden. Uansett er de fleste enige om at kvelden har gitt mersmak på det spirituelle.

Tekst: Elin Cecilie Ek Solheim – red@unikumnett.no

Foto: Jenny Lakseide – red@unikumnett.no

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.