Susann Iren Hall er ikke helt som andre studenter ved UiA. Den første uken i oktober måtte hun nemlig ta seg fri fra studiene for å representere det norske håndballandslaget i en Golden League-turnering i Danmark. Nå håper hun å få spille flere landskamper og kanskje et mesterskap i løpet av årene som kommer.

I FARTA: Susann Iren Hall er et lovende håndballtalent. Hun spiller for Vipers. (Foto: Terje Retsnes/Vipers)

Til daglig studerer Susann Iren Hall førsteåret på en bachelorgrad i folkehelsearbeid ved UiA og spiller håndball for Vipers i kvinnenes eliteserie. Dette fører naturligvis til en travel hverdag, men foreløpig synes hun det går greit å kombinere fulltidsstudier med håndball-spill på øverste nivå.

– Det går bra foreløpig, selv om jeg kanskje må utsette en eksamen til våren. Heldigvis har UiA vært veldig samarbeidsvillige, så jeg er ikke bekymret med tanke på studiene, forteller Susann til Unikum.
Linjespilleren har representert Norge på aldersbestemte landslag mange ganger tidligere, og har blant annet vært med på å vinne både EM- og VM-gull for juniorer.

I midten av september ble hun for andre gang i karrieren tatt ut til en samling med A-landslaget, denne gangen for å spille i en Golden League-turnering i Aarhus. Beskjeden om uttaket fikk hun mens hun satt på skolen og arbeidet med en gruppeoppgave.

– Det var litt dumt for gruppearbeidet sin del, for telefonsamtalen ble litt lengre enn jeg hadde forventet. Men det var en veldig hyggelig beskjed å få, forteller Susann.
Landslagssjef Thorir Hergeirsson begrunner uttaket av UiA-studenten slik:

– Susann er et av våre største linjespiller-talenter. Hun har internasjonalt potensiale både i angrep og i forsvar, og er i tillegg motivert, ambisiøs og jobber hardt hver dag for å bli bedre. Susann er en spiller for fremtiden, og derfor er det viktig å matche henne mot noen av de aller beste når muligheten byr seg.

Golden League-turneringen var landslagets første samling i oppkjøringen mot EM i desember, og det var også den første samlingen siden laget vant gull i sommerens London-OL. Samlingen varte hele den første uken i oktober, og startet med treninger i Oslo fra mandag til onsdag. På torsdag reiste laget til Aarhus, hvor de spilte kamper mot Russland, Danmark og Frankrike i løpet av ukens tre siste dager.

Et litt redusert norsk lag spilte uavgjort mot Russland i den første kampen, mens de deretter tapte for både Danmark og Frankrike. Likevel så Thorir Hergeirsson mye positivt i det norske laget. – Jentene har gjort en bra treningsøkt. Periodevis har vi spilt bra bakover, og vi har fått nyttige svar med ulike kombinasjoner, oppsummerte islendingen til TV2 etter den siste kampen.

For Susann sin del gikk samlingen bra. Hun fikk sin A-landslagsdebut i den første kampen mot Russland, og fikk også spilletid mot Danmark og Frankrike. 22-åringen syntes det var lærerikt å spille med og mot mange av verdens beste spillere.

– Det var en veldig lærerik, moro og intensiv uke. Jeg fikk kjenne på hvor lista ligger og må strekke meg deretter, samtidig som jeg fikk mange nyttige tips til arbeidet framover. Å få spilletid mot internasjonal motstand var virkelig en bonus, og jeg tar med meg det gode og det utfordrende fra denne samlingen, forteller UiA-studenten.

Thorir Hergeirsson ble imponert over det Susann presterte, men kan ikke garantere henne en plass i troppen som reiser til Serbia for å spille EM i desember. – Susann gjorde en god samling og fikk absolutt vist sitt potensial. Hun gjorde sine saker godkjent i de kampene hun spilte, men vi ser at det gjenstår litt før hun er på det nivået som kreves for å kjempe i toppen i mesterskap med landslaget. Heidi Løke og Marit Malm Frafjord er våre beste linjespillere per dags dato, så EM i desember kommer nok litt for tidlig for Susann. Men jeg skal ikke avskrive henne helt, forteller Hergeirsson til Unikum.

Også Susann tror det kan bli tøft å spille seg til en plass i årets EM-tropp, men hun lover å fortsette å jobbe hardt for å få enda flere kamper på landslaget.

– Det er veldig hard konkurranse med gode og rutinerte linjespillere for å bli med til årets EM, men jeg har tro på at jeg kan være med i vurderingen. Jeg skal uansett bare fokusere på utvikling, trening og prestasjon i kampene som kommer, og uansett hva som skjer skal jeg være tålmodig og fortsette å drømme, forteller den talentfulle håndballspilleren.

Og selv om det ikke skulle bli en plass i EM-troppen for Susann i år, så er hun høyaktuell for flere landslagssamlinger og mesterskap i årene som kommer.
– Med fortsatt individuell utvikling og godt spill for Vipers vil Susann banke hardere på landslagsdøren til VM i 2013, avslutter landslagssjef Hergeirsson.

Denne artikkelen stod for første gang på trykk i Unikums novemberutgave 2012.

Tekst: Sindre Wiik – sindre.wiik@unikumnett.no

Foto: Terje Retsnes/Vipers

Foto:

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.