Jeg husker fortsatt tiden da jeg spilte fotball og innebandy som liten, hvordan samholdet på kamper og turneringer var. Gleden av å møte opp på trening blant venner, skåre mål, redde mål eller takle noen. Det begynner å bli en del år siden.

 

ksi-logoerStort sett de aller fleste av oss sluttet med idrett da vi ble over 15 år. Topping av lag, pubertetsskader eller rett og slett gikk litt lei. Men så kommer tiden hvor man er ferdig med videregående skolegang. Studentidrettene er idrettslaget som tar inn både de som spiller aktivt og de som kommer tilbake til idretten.

Så om du kommer rett fra et idrettslag fra hjemstedet ditt eller sluttet for et par år siden, er studentidretten der du kan oppleve nye minner eller gjenoppleve gamle. Igjennom alle mine år som aktivitetsleder har jeg opplevd både nye og tidligere idrettsutøvere. Jeg har opplevd nederlag og edelt metall. Men min største glede er hver gang jeg åpner dørene til hallen og ser mine medspillere klare til trening. Trening har en positiv effekt på både psykisk og fysisk helse. Og forskning anslår at man yter bedre i hverdagen med trening. For en student kan det gjerne bety en høyere karakter?

Studenter er en ferskvare, og man er student mellom 3 og 5 år (bachelor/ master). Dette fører til at vi hele tiden må ha en god rekruttering, og når vi har en så stor gjennomstrømming av mennesker, har vi forsøkt å perfeksjonere terskelen for å starte hos oss. Vi kan stille med over 20 forskjellige idretter som ofte sprer seg på herrer, damer og mix.

Det som er også veldig gøy, er at vi ser at mange velger nye idretter som de gjerne ikke har prøvd før. Studenter har i en årrekke importert idretter som ikke er vanlig her i Norge: amerikanske, engelske og ikke minst idretter som man kjenner igjen fra fantasibøker (slå opp «rumpeldunk» på YouTube).

Min idrett er innebandy, og den gangen jeg tok over laget hadde jeg aldri hatt et verv innenfor idretten. Studentidretten har betalt for kurs og opplæring innen idrettsledelse, noe som jeg tror jeg ikke hadde fått meg, hadde det ikke vært for studentidretten. Men det er ikke bare kursing, det er også erfaring. Det å snakke til en stor forsamling, til å ta valg som ikke alltid blir tatt godt imot av alle.

I dag har jeg tatt steget videre og arbeider som nestleder. Mitt ansvarsområde har blitt rammevilkårene til KSI, og dette er det største satsingsområdet styret jobber med. Det å kunne gi rimelige priser, gjør at flere får muligheten til å kunne være med.

Når denne artikkelen er utgitt, har nok sesongen startet, men du er hjertelig velkommen til å møte opp på treninger. Og om det skulle være fullt, ja, kanskje du kan prøve en av de andre 20 idrettene vi har eller melde inn et forslag.

 

Tekst: Petter Andersen (aktivitetsleder for KSI Innebandy og nestleder i KSI)
Foto: krsstudentidrett på Instagram

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.