Vi går nå inn i en heidundrende periode hvor vi etter hvert skal velge vår nye rektor ved Universitetet i Agder (UiA)!  

Visste du at du som student kan stemme ved dette valget, og være med å avgjøre rektorkandidatenes skjebner? Ved å bli kjent med kandidatene og gi din stemme er du med å gi et tydelig signal om hvordan du ønsker at UiA skal forbedre seg. 

Vi i Studentorganisasjonen i Agder håper selvsagt at alle studentene velger å stemme.  Er du usikker på hvorfor akkurat du bør bruke stemmeretten din, da burde du lese videre.  

Rektorvalget angår studentene 

Studentorganisasjonen i Agder (STA) kjempet i høst for at det igjen skulle bli valgt rektor ved UiA, og nå kan vi høste fruktene av den seieren.  

Ved forrige valg var det svak oppslutning av studentstemmer. Grunnene til at få stemte kan være mange; alt fra at studentene ikke følte valget angikk dem, at man ikke viste at det var et valg, eller at man var usikker på hvem kandidatene var. I år jobber STA for at det skal bli lettere for deg som student å delta i valget. For rektorvalget – det angår både meg og deg.

Hvorfor stemme? 

Vi ønsker å gi våre topp tre grunner til hvorfor akkurat du skal avlegge din stemme ved rektorvalget 2019!  

  1. Muligheten til å velge din egen leder

Du får være med å stemme på hvem som skal være din leder, for rektor er den øverste lederen vi har på universitetet. Dette er en unik mulighet, for det er ikke på alle arenaer at man har mulighet til å stemme frem sin egen leder. Tenk å få en leder som har de samme prioriteringene som deg! 

  1. Få dine hjertesaker gjennomført
    Ved å avgi din stemme i rektorvalget får du en ypperlig mulighet til å fremme den kandidaten som kjemper for det du syns er viktig. Kanskje ønsker du deg et varmere klasserom eller lengre åpningstider på campus? Nå har du sjansen til å påvirke din studiehverdag! 
  1. Delta i universitetsfellesskapet
    STA kjemper daglig for at studentenes stemme skal bli hørt, for dette er nemlig ingen selvfølge. Dersom studentene skal få gjennomslag må vi stå sammen. Når studentene bruker sin stemme viser vi vår fremtidige rektor at vi forventer å bli prioritert. 

Vi gleder oss til valg! 

Til årets valgperiode samarbeider vi med de ansattes tillitsvalgte for å synliggjøre rektorvalget både for ansatte og studenter. Vi håper at alle følger med på valgsidene til UiA. Der kan du få informasjon om både valget og kandidatene. Det skal underveis i prosessen avholdes ulike debatter med rektorkandidatene hvor man har mulighet til å stille spørsmål og bli bedre kjent med de som stiller.   

Avslutningsvis ønsker vi å si til våre rektorkandidater; vær synlig for studentene på UiA, vis at dere prioriterer dem og ønsker deres stemmer i valget. Til våre medstudenter ønsker vi at dere er nysgjerrige på kandidatene, velger den som fremmer deres hjertesak og stemmer mellom 11-18. februar. 

Godt valg! 

Tekst: Benedicte Nordlie, Leder av Studentorganisasjonen i Agder og Emilie Hesselberg, kommunikasjonsansvarlig i Studentorganisasjonen i Agder. Foto: Emilie Hesselberg. 

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.