Hvem kan vel ikke si seg glad i salg? Stive priser som ikke er like stive lengre. Den fantastiske følelsen av å virkelig gjøre et godt kupp. Ta tre betal for to, Romjulssalg, Januarsalg, høstsalg, ombyggingssalg, spis for hundre. Utallige forskjellige typer salg som trekker oss til butikkene.

Som studenter med en relativ trang økonomi, er det nesten umulig å ikke la seg friste av denne kyniske ”lokketaktikken” butikkene så flittig tar i bruk, til tross for at du faktisk bare trengte en, da du tok tre, for så å bare betale for to. Men visste du at som student så har du muligheten til å benytte deg av hundrevis av slike prisavslag året rundt, ikke i form av salg, men i form av studentrabatter. Studentrabattene er selvfølgelig ikke et ukjent fenomen for oss studenter, men de fleste av oss er faktisk ikke klar over det brede spekteret av gode rabatter studentbyene faktisk har å by på. 

De fleste studentene her i Kristiansand kjenner godt til de typiske studenttilbudene som billigere mat i kantinen ved UiA, prisavslag på kollektivtransport og rimeligere priser på allerede relativt overprisede treningssentre. Men visste du at dersom du ønsker deg en billig matbit utenfor campus, tilbyr både Peppes Pizza, Dolly Dimples, Vera pizza, Drømmeplassen og Dampbageriet gode rabatter på mat for studenter. Og er du av den mer festglade typen som foretrekker å bruke det lille du har til overs på en fuktig kveld på byen, tilbyr Agder Taxi studentrabatter til alle som kan vise fram studentbevis. Skulle du mot formodning være av den litt mer uheldige typen, har både helsebutikken, Hannes hårstudio, bendvold tannlegesenter og mange, mange flere studentrabatter på sine produkter og behandlinger.

Å være bevisst på hva slags tilbud og rabatter du faktisk har muligheten til å benytte deg av, kan gjøre det lettere å ikke gå i den typiske ”salgsfella”, som så alt for ofte fører til at du kommer hjem med ting du egentlig ikke trenger. Selv om studentrabatter ofte kan virke som små og ubetydelige summer, 10% her og 15% der, kan det faktisk utgjøre en større forskjell i det store bildet. Hvis du ikke er helt sikker på hvem som tilbyr gode rabatter eller hva de tilbyr, kan du sjekke ut studenttorget.no eller studentrabatt.no for mange nyttige tips. I tillegg har også SiA en rekke gode tilbud og samarbeidsavtaler for studenter. Du kan spare, om ikke mye, så i hvert fall litt, på å vite hva slags rabatter du faktisk kan benytte deg av. Det er nok mange flere enn du er klar over!

Tekst: Hanne Løken (informasjonsutvalget i Mercurius) – red@unikumnett.no

Foto: Privat

Illustrasjon: colourbox.com

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.