KOMMENTAR

Kjære Erna Solberg.

Mitt navn er Vegard og jeg er en fattig, arbeidsløs student. Jeg klarer, så vidt, å leve på det stipendet jeg har og er, selv om jeg er student, fortsatt ekstremt avhengig av økonomisk støtte fra mine foreldre. Så kjære Erna, du gjør det ikke enklere for meg, ikke rør dagens stipend. Fordi jeg er ikke den eneste.

Ifølge E24s artikkel fra august 2018, så viser undersøkelsen at mellom 30 og 50 prosent av studentene, i perioder, mangler penger og/eller må låne penger. Etter at statsbudsjettet for 2019 kommer rullende ut døra på Stortinget, mens regjeringsplass forhandlinger mellom KrF og Regjeringen pågikk, så fikk vi vite blant annet at det statlige stipendet for alle studenter kuttes, og det kuttes kraftig. Regjeringen vil så da gjør vondt til verre for mange studenter, inkludert meg selv.

Erna vil presse ut hver eneste arbeider som hun kan. Hun vil at vi studenter må skjønne at vi, ifølge henne, har bare én sjanse på studiet. Så om en stryker, bytter eller dropper ut av studier, så får de ikke den støtten de fortjener ifølge Erna Solberg. Og Erna har heller ikke tid til at studenter skal få kunne prøve seg fram i det enorme og litt kompliserte universitetsystemet rett etter de har kommet fra VGS.

Jeg vil med dette budskapet si til dere, som leser, at dette er viktig. Aldri skal vi la Regjeringen få røre stipendet vårt. For vi er fremtiden, og vi trenger sjanse. Bevar vårt stipend!

Tekst: Vegard Lågøen Hjetland, Leder for AUF-Studentene UiA

 

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.