Ny Musikk

Ting er aldri helt stille i K-bygget på UiA Kristiansand, og her kommer noen smakebiter av hva som finnes der. En EP og tre nye singler med Kulturredaktør sin anmeldelse selvfølgelig.

 

City Lights. Cover: Benjamin Herje

Silke

Først ut er nylig uteksaminerte låtskriver Silje Montsko Blandkjenn som debuterer med singelen “City Lights” 12. November. Låta handler om å være ung og fri, om sene kvelder på byen og det å vente på soloppgangen. Et atmosfærisk bakteppe setter scenen for manipulerte vokaler som minner meg om mye av det som skjer i England sine elektroniske musikkmiljøer. Åpne vers glir inn i drivende refrenger med luftige vokalharmonier, trap-aktige beats og drivende bass. En svingende låt som kan bære deg fra klubben til soloppgangen.

 

Fortell meg hvem du er. Cover: Hans Seh-hoon Byberg

Reidun Ottersen

Singelen “Se på stjernene” fra Reidun Ottersen ble omtalt i forrige utgave, og nå kommer hele EPen “Fortell meg hvem du er”. Sjangermessig ville jeg plassert musikken i et krysspunkt av norsk folkemusikk, jazz og kunstpop. Ottersen er en musiker med brede musikalske grenser og greier å vise en ganske stor bredde på fem spor fra mere intime låter som “Framtida etterpå” og Se på stjerne” gjennom den drivende “Sjakkmatt” til en nesten rocket “Ut”. Trommer og bass driver mye av musikken som ellers er preget av en folkete vokal og flere tilfeller av kreativ koring. I tillegg får vi åpnere lydlandskap med innslag av unike instrumenter som munnharpe og euphonium i tillegg til strykere. Spennende saker.

 

A soulful Christmas. Cover: Håvard Husevåg

Håvard Husevåg

Nestemann er Håvard Husevåg som slipper julesingelen “Soulful Christmas” 25. November. Låta følger mange moderne julehits med å være hakket mer harmonisk kompleks enn det en ofte hører på radioen. Det spilles litt på nostalgi i teksten, og det ligger andre soniske juletrekk som bjeller og klinger i bakgrunnen. Ellers er dette et drivende og funky band som er en fryd å høre på, og Husevåg leverer en karismatisk vokal. Jeg gleder meg til jul allerede.

 

Tutankhamon. Cover: Eli Skotte Hansen

Tutankhamon

Tutankhamon er en kvartett som utnytter elementer fra neo-soul, pop, indie og prog for å skape et eget uttrykk. Låtskriver, pianist og vokalist Elisabeth Johansen fronter gruppen som debuterer med singelen “Tell Me More” 26. November. Låta er groovy og glatt med en polyrytmisk undertone som alltid er moro for nerder som meg. Rytmeseksjonen holder de komplekse rytmene nede på drivende vis, og gir rom for piano og gitar for å leke seg både harmonisk og rytmisk. Ellers kan musikken beskrives som melodiøs og tilgjengelig, til tross for mye musikkteoretisk snadder som også kan belønne detaljorienterte lyttere. Lytt spesielt etter glissando effektene i koringen – det er mye harmonisk snadder i gitarspillet.

 

Forfatter

, , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.