Torsdag 28. februar hadde Alice and the Mountain/ Silje Kåfjord intimkonsert på Hos Naboen.

Artisten Silje Kåfjord, eller Alice and the Mountain som hun kaller seg, holdt en koselig og avslappende konsert. (Foto: Maren Norby)
Artisten Silje Kåfjord, eller Alice and the Mountain som hun kaller seg, holdt en koselig og avslappende konsert. (Foto: Maren Norby)

Hun var akkompagnert med Bernt Moen på piano. De tok for seg åtte av sangene fra debutalbumet til Silje.

Stort oppmøte
21 år gamle Silje har nettopp gitt ut sin første singel sammen med plateselskapet, Karmakosmetix Records, med tittel «Hunt you», en låt som ble veldig godt tatt imot. Denne var derimot ikke tatt med på torsdagens konsert grunnet mangel på innøvd pianoversjon. Dette var absolutt ikke en demper for publikum, for Silje har ikke en mangel på flotte låter! Kjelleren nede på Hos Naboen var stappfull av engasjerte publikummere som virkelig så ut til å glede seg til Silje skulle entre scenen. Som alle andre «stjerner», lot også Silje publikum vente litt på seg, men ikke mer enn akseptabelt. Ventetiden var absolutt verd det.

Silje tar oss fra første stund med på en reise inn i hennes eventyrlige verden. Hun starter med en sang med tittel Red, denne handler om høsten og det å føle seg alene, om lengsel og om kjærlighet. Jeg tok meg selv i å glemme tid og sted, kunne ikke gjøre annet enn å nyte konserten, føle på stemningen og rett og slett bare slappe av.

Betyr mye
Hun velger å synge en av sine eldre låter, «Restingplace» som er dedikert til hennes tvillingbror. Den handler om det å ha det vondt og Silje innrømmer at dette er en av låtene hennes som betyr mest, og som hun også finner litt vanskelig å synge. I tillegg til disse synger hun blant annet «Fireflies» og «Little Things». Den sistnevnte innrømmer hun er en av de første kjærlighetslåtene hun skrev. Hun kaller den for litt små naiv. En sang som stod litt ut var en slags sjømannsvise. Her synger hun om Davy Jones, med hennes nydelige mørke stemme som helt enkelt inviterer oss inn i et sjørøvereventyr.

Det er lett å se at publikum nyter konserten, stemningen er intim og koselig. Silje har hele tiden et godt forhold til oss, forteller om sangene, spør om vi har det bra og er seg selv. Hun avslutter det hele med en sang som også betyr mye for henne. Her synges det om å lengte tilbake til den man egentlig er, komme vekk fra storbyen med all dens mas og kjas, kunne skru av telefonen litt og bare slappe helt av. Og hva er vel galt med det?

  • Hva: Intimkonsert med Silje Kåfjord/Alice and the Mountain
  • Hvor: I kjelleren på Hos Naboen
  • Når: torsdag 28. februar

Tekst: Marit Smith – red@unikumnett.no

Foto: Maren Norby – red@unikumnett.no

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.