Så var det nok et studieår som skal begynne. For mange av oss er det ikke vårt første studieår i denne Sørlandsbyen, men vi husker nok alle den første tiden vi hadde – ny i byen og ukjent med det den hadde å by på. Men frykt ikke! Det finnes råd i tåka når en er ny her i Kristiansand, og usikker på hvor en bør gå.  

Hva er vel studentlivet uten å kunne ta seg en tur ut på byen og ta seg en kald en, om det måtte være brus eller noe annet. I Kristiansand kryr det av studentvennlige utesteder og konsertvenues, og det kan være vanskelig å holde oversikten over dem alle. Prisene varierer noe vanvittig mellom de forskjellige stedene, men heldigvis for oss studenter; det finnes utesteder som er meget greie å ha når en skal ut på byen med studentbudsjettet.  

 

Kombinat 

Kombinat er nesten obligatorisk for studenter å vite om i denne byen. Her kan de by på en enkel, men likevel godt variert meny, hvor alle rettene koster den ganske nøyaktige summen av kroner 100. Prisen for en pils kan vi heller ikke klage over, det var jo tross alt de som startet priskrigen for noen år tilbake. Ved siden av Kombinat har man Kick Nattklubb og Scene som holder mange fete konserter i løpet av året.  

 

Skagen 

Det er vel få ting som er mer klassisk norsk enn å ta seg i en tur til broderlandet Danmark. Det seg være om du reiser ned for å hugge innpå billig kjøtt, eller for å meske seg på utelivet der nede. Heldigvis for oss i Kristiansand, trenger du ikke ta danskebåten for å få en smak av dansk uteliv! Her får du kald drikke og enkle drinker til en meget rimelig penge.  

 

Østsia 

Dette er kanskje det viktigste utestedet for oss som er studenter. Østsia holder til i underetasjen på UiA’s hovedbygg. Her får du kald drikke, og lettere utvalg av snacks og diverse spill. Østsia er også der tingene skjer; det holdes jevnlig arrangement rettet mot oss studenter, og er et populært sted for universitetets linjeforeninger å arrangere treff og sosiale stevner.  

 

Harvey’s sportsbar 

Om du er over gjennomsnittet interessert i sport, så Harvey’s stedet å gå. Her kan du få servert et godt utvalg av drikke, mens du kan følge med på direktesendte fotballkamper og annen sport som vises på pubens TV-skjermer. De kan også underholde med blant annet Air Hockey, shuffleboard, rodeo med mer! 

 

Heidis Bier Bar 

Om afterski, høy musikk og dansing på bordene er din vibe så har Heidis alt du ønsker. De kan det de driver med og leverer imaget sitt uten tvil! Om du ønsker at kvelden din skal bli et tåkete og moro eventyr fylt med dans så er du på rett plass. 

 

Teateret 

På Teateret får du et avbrekk fra svette dansegulv, toaletter med klissete gulv og rølp. Her byr de på imponerende drinker i toppklasse. I tillegg har de studentrabatt (ikke på sprit da, dessverre). Teateret har en av byens største scener i tillegg til to andre konsertscener av mindre skala. Her finner du alt fra improteater til store artister.  

 

Dis  

Er du under 20 men fortsatt fysen på fest, så er Dis byens nattklubb for 18+. De byr på DJ, svette og dansbare gulv (så fort koronasituasjonen tillater det).  

 

Javel Pub 

Javel er kanskje ikke stedet man først hadde valgt om man så etter studentvennlighet, men de har noe unikt ved seg. På torsdager har de karaokekveld! Er du over 18 år så er du mer enn velkommen til å synge deg hes i den sjarmerende og tette baren vegg i vegg med Dis.  

 

Vaktbua 

Vaktbua er en liten bu i starten av Odderøya som man ikke skal overse! Med sjarmerende uteområde og en unik stemning gir de et helt eget tilbud. Det er et lite hus som har rommet mange konserter, bruktmarkeder, festivaler og mye mer. Om du aldri har tatt turen bort så er det på tide! 

 

Studenten 

Helt nytt med et passende navn, vi runder av denne oversikten med Studenten! De har hoppet på trenden med forbløffende lave priser på pils, sprit og mat. Plasseringen er heller ikke helt dum, med utsikt til havna. Er du tilbake i Kristiansand etter å ha vært hjemme i sommerferien så er det passende å ta turen og utforske. 

Authors

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.