24. november ble multisalen på Kilden fylt av julestemning på sjarmerende, underholdende og lavmælt vis.

Marte Wulff og Charlotte Qvale entret nemlig Sørlandets storstue for sin første julekonsert dette året. Førstnevnte er vel kjent for de fleste. Marte Wulff feirer nemlig 10-årsjubileum som artist dette året – kjent for å berøre med vakre popviser, de senere årene på norsk. Charlotte Qvale albumdebuterte i 2014 og har siden da gjort flere musikalske samarbeid, blant annet som korist for Wulff. I fjor november slapp de sin første duoplate, julealbumet ”Senk dine hvite vinger”. Plata ble et naturlig fokus denne kvelden.

15410004_10157799158735117_1577208581_o

I løpet av en drøy time er sørlendingene innom juleklassikere som ”Deilig er jorden”, ”I den kalde vinter” og ”Mitt hjerte alltid vanker”. Konserten høres likevel ikke ut som noe som er repetert til det kjedsommelige. Med humor, nydelige harmonier og fint samspill får konserten et lystig og snarere mer vinterlig preg – som kler utøverne selv, og førjulstiden. Låtvalget bidrar også til en original vri på den klassiske julestemningen. Vi får høre en islandsk julevise som er på nevnte juleplate. I tillegg blir vi servert en nydelig versjon av Anne Grete Preuss sin ”Når himmelen faller ned”, som gjør seg overraskende godt på sørlandsk. Vi får også høre en låt fra artistenes respektive kataloger; Qvales ”Trainline” – en sart poplåt som funker fint midt i julestria – etterfulgt av Wulffs ”Tiden og toget”, som jo faktisk ble spilt inn i nettopp Kilden.

Det er ikke gitt at slike låter fungerer i en førjulssetting; men den musikalske innpakningen bidrar til å skape en helhet. Bandet består blant andre av Mathias Eick på trompet – noe som virkelig holder julestemningen intakt hele kvelden gjennom. Bandet harmoniserer godt om vi ser bort fra noen småtabber her og der, som litt upresis opptakt og tidvis dårlig kommunikasjon musikerne mellom. Slike småtabber hører dog hjemme på første konserten av en turné – og reddes fint inn av hovedrolleinnehavernes upåklagelige sjarm.

Selv om konserten gjerne hadde fortjent et større format og flere musikere for den skikkelig prektige julestemningen, er kvelden likevel et fint eksempel på en lavmælt, sjarmerende førjulskonsert. Julestemningen kommer spesielt krypende under den lekende, originale og fengende versjonen av ”Vandrer på en sky”, samt den egenlagde bejublede og kritiserte julelåta ”Vi feirer jul” – som begge er å finne på Wulff og Qvales egne, fortreffelige juleplate. Publikum, som gjerne skulle telt flere, virker å kose seg kvelden gjennom, og forlater bølgeveggene på kaia med smil om munnen. Nå kan julen bare komme.

Tekst: Marit Grimsrud

Foto: Miriam Ibsen

 

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.