Fredag 17. mars sto Daniel Kvammen igjen på Østsia sin scene. Han har gitt ut ny plate kalt Vektlaus. En plate som blir vanskelig å toppe. 

På konserten tok Kvammen noen av sine gamle slagere, og noen helt nye. Kanskje det ikke hadde nådd fram til alle at han skulle dit, for det var ikke fullt på konsertlokalet denne kvelden. Men Kvammen ga tydelig tilbakemelding på at han synes det var jævlig kult å spille for oss som var der. Konserten varte i litt mer enn en time og Kvammen sitt energinivå var på topp. Stemningen var god blant publikum. I tillegg til Daniel selv, var det 5 bandmedlemmer som gjorde dette til en unik kveld. Det hele startet med ”Ingenmannsland” fra den nye plata hans, etterfulgt av ”Rykte si” fra den forrige plata: Fremad i alle retninga. Her tar han og fram el-gitaren selv, og spiller med bandet. På den neste blir det allsang fra salen innimellom, særlig på refrenget. Mange hadde nemlig hørt ”Karmafaen” før, som også er fra den forrige plata. Etter litt heftig ordbruk på det blide Sørland, blir det på tide å drømme litt, med ”Drauma”. Her er han litt nervøs på hvordan det går, for den har de ikke spilt på veldig lenge, men lurer på om vi er klare for et eksperiment. Det går strålende.

Den neste heter ”Eg og du for alltid”, og det kan bli dere!

I bandet til Daniel Kvammen er Even Ormestad med, som har spilt med Morten Harket og A-ha. De kjører på med neste låt, som er ”Om du vil ein gong til”. Et glass blir knust rett bak meg, så stemningen virker å være på topp fremdeles blant publikum. Nå kommer ”Daue fugla” fra den forrige plata. Da sier Daniel plutselig: ”Me har litt tekniske problem, kan dere sei: tekniske problem?” Alle roper ut. Og vips er det ordnet. Nå tar Daniel fram kassegitaren, og legger til før han begynner å synge ”Vi har med oss verdens beste fyr, men i dag lå han litt tynt an, da jeg fikk bot og 3 prikker – det her er Øyvind”. Neste låt er velkjent for mange, og da blir det lett allsang, ”Ingen vega utenom” heter den.

”Mine damer og herrer, på gitar: Christer Slaaen. Vi får ta én rolig til før fredagskvelden setter inn for fullt. Her kommer Skostredet. Etterfulgt av Gatelangs gjennom sorg og synd”.

På trommer har Daniel med seg Thomas, som skal bli pappa, en riktig snåling, smiler Kvammen lurt.

Nå er det klart for å gi litt tilbake til 90-tallet. Her kommer ”Fuck deg – helsing 90-talet”.

Nå gir Daniel oss en trist nyhet, vi er kommet til kveldens siste låt. Men det er en skikkelig klinelåt, og publikum får beskjed om å ta tak rundt hverandre, så kommer ”Du fortenar ein som meg”. Når den er ferdig går Daniel og bandet av scenen og ut, men publikum vil ha mer, så de slutter ikke å klappe og roper ”MER, MER!” Så da kommer Daniel og de andre på scenen igjen, og avslutter kvelden med ”Me dansar ikkje for moroskyld”. Etter konserten stiller Daniel seg ute ved barområdet for å signere plater eller andre ting fansen vil ha signert. En helaften med Kvammen er nå over, men vi får satse på at Kristiansandpublikummet gjør så godt inntrykk på han, at det ikke er altfor lenge til neste gang vi ser han på en scene her!

Tekst og foto: Miriam Ormøy Ibsen

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.