Konsert med Peace Out to Revolution på Teateret

Onsdag 17.02 var det duket for konsert på Teateret i byen. Salen på Teateret var så godt som fylt når bandet trådde inn på scenen. Bandet som inviterte til en aften med det beste av «svart musikk» bestod av Jenny Ayunda og Obah Aanonsen på vokal, Sondre Bjerkeli på bass og vokal, Harsha Jerome på keys, Ole Markus Bråthen på synth, Isak Torgersen på gitar og Michał Nietyksza på trommer.

God rytme og et fantastisk show

Selv om restriksjonene preget salen, hadde ikke det noe å si på forestillingen bandet leverte. Vokalistene fortalte de var en smule nervøse, men leverte hele kvelden musikk og rytme i særklasse. Etter hver sang var gjennomført ble bandet møtt med applaus og rop fra salen. Det var god stemning i salen, men stemningen ble skrudd opp enda et par hakk når artistene hadde solo-fremførelser. Solo-rap og solo-keys var noen av høydepunktene, der noen av bandmedlemmene fikk vist seg ordentlig frem. Musikken bandet fremførte bestod av sanger fra sjangre som soul, rap, hip-hop og reggae.

«Black History Month handler om bevisstgjøring og feiring av svart kultur, og med musikk som soul, r&b, hip hop, reggae og afrobeat inviterer vi til en spennende kveld på Teateret med sang fra salen, sittende dans og god stemning.» Slik lød beskrivelse av arrangementet Peace Out to Revolution på Facebook.

Historie gjenfortalt gjennom musikken

Personer med mørk hud har gjennom tidene blitt undertrykt og vært utsatt for diskriminering. Musikken til kjente mørke artister gjenspeiler denne historien. Det var denne musikken som sto i sentrum for kvelden. Etter hver sang fikk publikum også fortalt litt om historien til artisten/historien bak sangen. Fela Kuti, Nina Simone, Kendrick Lamar og Beyonce var noen av artistene som bandet hyllet gjennom kvelden.

Konsert med Peace Out to Revolution på Teateret
Foto: Laurits Lund

Februar måned

Fra og med 1970 har februar måned vært en hyllest til den afroamerikanske kulturen. Det var dette året den første markeringen fant sted. Markeringen ble inspirert av folkeopplysningsprosjektet Negro History Week, initiert av den afroamerikanske historiker Carter G. Woodson og the Association for the Study of Negro Life and History i 1926.

Alright

Bandet avsluttet konserten med sangen «Alright» av Kendrick Llamar. Sangen var en fin avslutning på en kveld preget av masse energi og et band som så ut til å kose seg på scenen. Jeg synes det er viktig og bra at «svart» musikk blir bragt frem i lyset, slik Black History Month har gjort. Måten bandet gjorde dette på var også veldig bra. Musikk og historie ble fremført på en måte som gjorde publikum engasjert og underholdt. De avsluttende ordene til bandet var at det var viktig å ha det gøy, respektere og digge hverandre. Til stående applaus fra publikum gikk bandet av scenen og salen sluttet ikke å klappe før lysene ble slått på.

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.