Dirigent: Nathalie Stutzmann
Musikk: Georges Bizet: L´Arlésienne, suite 1 & 2., Antonín Dvorák: Slaviske Danser 1, 2 og 8., Maurice Ravel: Un barque sur l´océan, La Valse.
Spilles: Torsdag 06. juni i konsertsalen på Kilden

Kveldens konsert bestod av sesongfinale med Kristiansand Symfoniorkester og sjefsdirigent, Nathalie Stutzmann! Stutzmann begynte som sjefsdirigenten i 2018 og har gjennom det året hun begynte til i dag levert en rekke spennende konserter til publikum sammen med KSO, og sesongen avsluttes med et realt pang!

Musikken (fra kildens konsertbeskrivelse) «domineres av lekre små komposisjoner; rytmiske, mektige, sangbare og hovedsakelig fra Nathalie Stutzmanns hjemland, Frankrike». Da Antonín Dvořáks slaviske danser ble fremført merket jeg det kriblet noe fælt i føttene. Jeg ville danse! Men siden det er vanlig praksis at man sitter når man er på en klassisk konsert, måtte jeg tilpasse lysten til å danse med litt tramping med bena i ny og ne. Til personene som satt rundt meg; beklager om jeg var litt for overbegeistrende med trampingen, men det var altså så fantastisk at jeg virkelig ikke klarte å la være! Lettere ble det heller ikke med Maurice Ravels valsmusikk. Kveldens konsert føltes som om KSO og Stutzmann hadde lagt opp til at i kveld, var det fest! Eneste kravet til publikum var; nyt det!

Siste sats av kveldens konsert fikk jeg, og sikkert resten av publikum hakeslepp. Den utrolige oppbyggingen fra begynnelsen til et stort bang på slutten! Det føltes som et utrolig bra og gjennomtenkt program. I et forsøk om å gi leseren innblikk i hvordan jeg opplevde siste sats, skal jeg gi et eksempel; Se for deg at du er med på en eller annen form for konkurranse, du vet at du holder på å vinne, og du er egentlig ganske sikker på at du kommer til å vinne. Du gir alt du har fram til mållinjen, og PANG! Du vant! Slik føltes siste sats av kveldens konsert for meg. Da det var ferdig spratt jeg og publikum opp av setet. Nå hadde bena kriblet nok, og den fantastiske konserten måtte avsluttes med stående applaus fra oss til Kristiansand Symfoniorkester og Nathalie Stutzmann!

Nå var altså sesongen slutt. Men fortvil ikke! Allerede den 29. august er det klart for sesongåpning med KSO og Nathalie Stutzmann i førersetet! Og mange flere konserter blir det!

God sommer!

Tekst: Remi Arefjell Hayek

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.