IMG_2297

Blåste fletta av Kilden!

Sivert Høyem med band skapte storstilt magi og forvandlet Kilden til en rockestue lørdag kveld. Han understrekte enormt talent og spilleglede over to utsolgte konserter.

For en knapp måned siden slapp Sivert Høyem sitt siste album Lioness. Nå er han ute på en omfattende norgesturne. Publikum i Kilden fikk servert en miks av nye låter og de mer kjente klassikerne. Først ut var tittelsporet fra hans nye plate, deretter fulgte Black and Gold, kjenningsmelodien fra den populære dramaserien ”Okkupert” på TV 2. Selv om kvelden utviklet seg til å bli en majestetisk aften skortet det noe på det lydtekniske i de tre første låtene. Først etter disse tre låtene tok også kveldens hovedperson sin første prat med publikum.

Selv om fokuset for kvelden var på Høyems nye låter fra Lioness, ble konserten en fin blanding av Høyems solomateriale og hitlåter fra Madrugadas storhetstid. Kvelden ble rett og slett en gavepakke for alle rockeelskere og Madrugadafans. En av hans mest kjente låter fra tiden i Madrugada, ”Whats´ on your mind?” ble kveldens første rolige etter en kraftfull åpning. Mot slutten av låta faller sceneteppet, som gjennom de tre første numrene bidro til å skape effektfulle mørke skygger, svært passende til Høyems lydbilde.

IMG_2280Kvelden er en ren oppvisning i hvordan studiolåter kan få nytt liv live på en scene. Sivert Høyem har med seg et imponerende samspilt band med eksepsjonelt god timing. Sammen lager de magi gjennom en dynamisk versjon av Majesty, og en herlig variant av hiten ”Into the Sea”.

Strykerne i bandet er et friskt tilskudd som virkelig setter stemningen, i blant andre ”Black and Gold” og nye ”The Boss Bossa Nova”. Kveldens duettpartner (og oppvarmer før kveldens siste konsert) Marie Munroe leverte solid på låta ”My Thieving Heart”. Sivert har sans for konsertformatet. Han er her for å spille musikk, det merkes ikke bare på de få og korte pausene mellom låtene, men også lengden på kvelden. Han serverer publikum ikke mindre enn fem ekstralåter, og holder koken i om lag 2 timer (og dette på første av kveldens to konserter). Under ”The kids are on high street” blir Kilden forvandlet til en storstilt rockestue. Høyem får publikum til å reise seg, og jubelen sitter løst.

Når klokken nærmer seg halv ni takker Høyem med band av. Publikum blir stående under nesten hele ekstraomgangen. Trampeklapp og applaus kan høres helt ut i foajeen. Høyem forteller at kollegene hans mener det er vanskelig å få kristiansandere ut på konsert. Selv har han så absolutt klart det. Til gangs.

Tekst og foto: Marit GrimsrudSend mail 

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.