Skambankt-konserten ble mye mer enn en del eksplosjoner.

Fredag var det endelig duket for Skambankt-konsert på Kick Nattklubb & Scene. Bandet har tatt en lang pause fra konserter, men er på turné nå for å promotere sitt nye album “Horisonten brenner”.

Oppvarmingsbandet Longfield & Super Skeleton, som sist var i Kristiansand under Sørveiv-festivalen, fikk virkelig satt i gang publikum. De brydde seg ikke om at bare halvparten var kommet mens de spilte.

Haugesund-bandet Longfield & Super Skeleton varmet opp publikum før Skambankt inntok scenen.

Vokalisten dro publikum nærmere scenen for hver sang med et utrolig engasjement, og alle fem guttene i bandet så ut til å kose seg like mye som publikum. Selv om vokalisten fortalte at hele bandet sliter med influensa, var det nesten ikke til å legge merke til før han i siste sang slet litt med stemmen. Dette er et band jeg gleder meg til å høre mer av.

Omtrent en halvtime etter at Longfield & Super Skeleton går av scenen, og Kick har fylt seg nesten helt opp, kommer bandet vi alle har ventet på. Med en hard start får de raskt publikum varme igjen – og folk klarer ikke å holde seg i ro. Nesten alle i salen danser med hele kroppen eller hodet. I løpet av de første sangene har de fleste i salen trukket seg nærmere scenen, og dette ser til å gire opp bandet. Det skaper en fantastisk atmosfære i hele lokalet.

Skambankt engasjerte publikum på fredag med en god miks av gamle og nye låter.

Dessverre faller stemningen litt i midten av konserten med noen litt roligere sanger. Men
med fans i salen som roper ut ønskelåter, kommer stemmingen helt på topp når bandet drar på med hardere låter igjen. Mens låta “Me sa nei” spilles, er det som om publikum er i en Skambankt-transe: Det er ikke en eneste person som klarer å holde verken kroppen eller hodet i ro.

Bandet og publikum er i storform mot slutten av konserten, og etter å ha fått servert en del nye og en del gamle låter er ingen villig til å gi seg når bandet går av scenen første gang. Når bandet kommer ut igjen for å spille tre ekstra låter, skaper det en konsertopplevelse ingen sent vil glemme.

Det er umulig å legge merke til at det er mange år siden dette bandet sto på scenen.
Skambankt er virkelig tilbake, og vi elsker det.

 

 

 

 

 

 

Se flere bilder fra konserten:

 

Tekst: Mia Wright
Foto: Gunnar Langeland

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.