Lørdag var det klart for at Café Generalen og gjestene der kunne klappe det vestlandske 6-mannsbandet Vamp opp på scenen. Et band bestående av musikere som gir alt, og i hvert fall synes det for publikum at de rett og slett koser seg glugg når de står sammen på scenen.

Denne gode varme julikvelden får de fort opp stemningen, som det ikke er noe å si på fra før heller. Hele konsertområdet er fullt hele 2 timer før bandet entrer scenen.
De holder en knakende god konsert i halvannen times tid. Repertoaret er stort og variert av låter fra bandets oppstartperiode i 1992, til helt ferske låter.

Etter min mening blir aldri en VAMPkonsert kjedelig, da de er flinke på å ha god kommunikasjon med de andre i bandet, og kommer med artige facts til publikum. En av historiene som kommer fram denne kvelden, henger sammen med den kjente og kjære, om mulig også kjenningsmelodien deres «Tir na Noir», en sang som de har spilt på alle konsertene, “men én gang ble denne utelatt, og da ble vi omtrent skambankt”, sier vokalist Øyvind Staveland. “Så det tør vi ikke gjøre igjen”.

Det er også gøy for en som har opplevd VAMP ved flere anledninger, og fått med seg noen av bandets utskiftninger og nykommere. Odin Staveland viser tydelig mer trygghet og byr mye på seg selv, til publikums glede. Også Jan Toft liker å lage ablegøyer. Alt som skjer på scenen får konserten til å stige betraktelig i gradene. Halvannen time er dessverre over på et knips – men man går derfra med en meget god kulturopplevelse.

Tekst og foto: Miriam Ormøy Ibsen

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.