Tenker du på å skrive?
Skriver du litt allerede?
Trenger du tid til å skrive?
Trenger du et sted å skrive?
Trenger du noen å skrive med?
Trenger du noen å skrive for?
Vil du bli lyttet til?
Vil du ha inspirasjon og impulser?
Vil du ha det allright med gode mennesker?

Kreativ Skriving er et verktøy for å få fart i kreativiteten din. Kom på Kreativ Skriving på Folkebiblioteket!

Unikum har pratet med Ole Håvard Seland om høstens store litterære begivenhet for småfolket i Kristiansand og byens vidunderlige litteraturens hus Kristiansand Folkebibliotek! Nå til Torsdag 4. september starter nemlig den første av åtte kvelder med arrangert Kreativ Skriving!

Håvard_

Ole Håvard: Ideen kom egentlig over med båt fra Amerika i en stor koffert med høykvalitets smuglerpasta fra den Sicilianske mafiaen. På fergeleie i Norge snek den seg ut, men ble stoppet i tollen iført frakk, hatt og løsbart. Der ble den snappet opp av en tollbetjent som tok den med seg på fellesferie i seilbåt langs norskekysten. Den ble lei av vinden og postet seg selv i flaskepost i havet. Langt om lenge og lenger enn langt, satt Erika Erdos med føttene i havet og lot småfiskene gnage av den tykke huden rundt tærne sine før bikinisesongen og fikk ideen drivende i tang og tare. Sammen gav vi ideen liv.

Vi begynte som en gruppe studenter, men det har etter hvert blitt litt tilsig gjennom kjente. Det vi hittil har produsert i Kreativ Skriving er blitt trykket i en bok. Den er storslagen. Nå ønsker vi å skape et miljø for amatørforfattere. Et miljø der kreativitet og skapelse er i fokus. Mennesker som motiverer hverandre, inspirerer og lærer av hverandre. Alle har mye de kunne sagt, hvis de vil, og det er alltid interessant. Det gjelder å finne ut hvordan man skal fortelle det.

Det er ingen behov for noen spesiell bakrunn eller kompetanse, bortsett fra det å kunne lese og skrive. Det som behøves er kun litt entuiasme og skapertrang. Det er en øvelse i å stole på seg selv.

Vi ønsker selvsagt å trykke flere bøker, så sant folk ønsker å trykke tekstene sine. Vi synes det er en kjempemotivering om det blir trykket en bok. Jeg mener, det er jo derfor vi ønsker å skrive. Er det ikke for å fortelle? For å si noe? For å skape? Trykkingen av boken er viktig og gøy. Om man vil holde ting for seg selv kan man gå å tenke i en krok. Alle er selvsagt velkommen til å tenke i en krok på Kreativ Skriving.

Vi snakker sammen og blir kjent, drøfter noen temaer helt kort, ca en time, så skriver vi på impuls fra ukens trigger. Til slutt leser vi for hverandre. Det hele forventes å ta tre og en halv time. Vi serverer kaffe og te!
Kreativ Skriving er rett rundt hjørnet! Mer konkret er det rett over helga! På torsdag 4 september begynner vi på Folkebiblioteket i byen. Vi ønsker å skape et miljø og samhold hos byens kreative og skriveglade sjeler! Dette gjør vi fordi vi liker det, fordi det er gøy, lærerikt og sosialt. Det er ingen avgift, ingen kostnad, ingen kurs; bare oss selv, pennen og masse inspirasjon. Vi vært så heldige og få en universitetslærer, Michael Prince, til å fortelle litt om Stream of Consciosness og kreative prosesser. Det blir torsdag nummer en. Det er knallbra. Første kveld til torsdag 4. september. Klokken 1800.

Torsdager kl: 1800 – 2130

Dato: Ukens tema:

Uke 36 – Torsdag 4/9 Michael Prince (Litteratur professor ved Universitet i Agder): Om stream of   consciousness
Uke 37 – Torsdag 11/9 Hvorfor skrive?
Uke 38 – Torsdag 18/9 Hvordan bli inspirert
Uke 39 – Torsdag 25/9 Sjanger – ulike måter å uttrykke seg på.
—————————– Pause i uke 40. Høstferie: Tid for å plukke poteter og sånn.
Uke 41 – Torsdag 9/10 Hvordan skal det skrives? Narrative stemmer
Uke 42 – Torsdag 16/10 Dialoger – hvordan lage dialoger
Uke 43 – Torsdag 23/10 Historieoppbygging
Uke 44 – Torsdag 30/10 La oss snakke om hvordan det hele har gått. (ny bok)

Tekst: Erika Erdös – red@unikumnett.no

Foto: Synnøve Solberg- red@unikumnett.no

 

Forfatter

, , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.