Vi i Unikum ble nysgjerrige på å finne ut mer av hva KSI egentlig driver med. Så vi kastet oss ut i et intervju som ga oss et spennende innblikk i hva studentidrettslaget har å tilby – fra idrettsglede og fellesskap til store drømmer for fremtiden.
Hva står KSI for?
“KSI er jo da Kristiansand student idrettslag, og det er jo en organisasjon som prøver å få studenter i idrett. Og vi har jo også mange idretter som er med i konkurranser, serier, kamper og sånne ting, ulike student leker, NM, også er det drevet av studenter for studenter. Så det er jo på en måte frivillig arbeid alt, i alle idrettene og styret. Og så har vi et ønske om å arrangere ulike konkurranser og studentleker. Kristiansand er jo ikke så stort enda på det, men det er jo et stort ønske om å da kunne få studentlag fra andre steder i Norge til å komme til Kristiansand å konkurrere litt her. Da synes jo Kristiansand mer, men så langt har ikke vi komme enda da, vi har ikke så mye av det, men vi ønsker å samle studenter fra hele landet.”
Hvilke idretter tilbyr KSI?
“Jeg tror vi har 16 idretter akkurat nå, og det er da noen idretter som da også har damelag, herrelag og mix lag så vi er jo flere lag enn 16. Vi har basketball, det er vel blandet lag gutter og jenter, det er ikke forskjellig, men de er blandet. Så har vi dans, futsal damer og herrer, håndball damer og herrer, roing, bryting, fotball damer og herrer. Innebandy, tennis, chearleading, golf, ishockey, volleyball damer, herrer og mix, crossfit, frisbee golf lacrosse damer og det var vel det. Paddel og er på veg inn nå. Og vi vil jo gjerne ha flere og. Så har vi jo ett ønske om å få til idretter som har mye mer lavterskel. For viss jeg ser at det blir flere og flere som konkurrerer, da er det jo ikke så lett, for eksempel utveksling studenter, eller folk som har noen andre problemer da og faktisk vil være med. Så vi ser jo at andre student idrettslag finner jo opp egne idretter. Vi hadde Trondheim som kom opp med Rumpeldunk, det blir jo skapt av studentidretten, så det hadde vært litt morsomt og funnet på nye. Det har vi jo ikke enda, men det hadde vært litt morsomt å jobbe med, da får vi jo flere med også. Vi har vel rundt 800 medlemmer, men vi vil jo ha flere, jo flere jo bedre.”
Basketball herre/ damer egne lag | Frisbeegolf |
Bryting | Futsal damer/ herrer egne lag |
Cheerleading/ blandet lag | Innebandy herrer/ damer egne lag |
Crossfit/ jenter | Golf |
Dans/ damer og herrer | Håndball damer/ herrer egne lag |
Fotball damer/ herrer egne lag | Ishockey blandet |
Lacrosse damer | Roing/ damer og herrer |
Tennis | Volleyball damer/ herrer egne lag |
Volleyball mix |
Hva er de mest populære idrettene blant studentene?
“Sånn i forhold til de som er på tryouts og hvor mange vi har der så vil jeg si cheerleading er høyt oppe. Lacrosse, fotball og håndball Volleyball, jeg vet at på tryouts, så fyller alle seg veldig opp, at det er snakk om over hundre som er på tryouts og da tar vi 20 til 30 på vært lag. Tennis er og veldig stort, så er det litt sånn frisbeegolf, roing. De er litt i oppstartsfasen, så det er ikke så mange medlemmer der enda. Vil jo si at alle idrettene våre er ganske populære, det er ikke noe vanskelig å fylle opp laga på ein måte i det heile tatt.”
I forhold til tryouts føler dere at de som ikke kommer inn på laget blir lukket utenfor og ikke har muligheten til å bli med i laget. Hadde dere hatt muligheten å ønske om å ha flere lag på vær av de sportene?
“Selvfølgelig, vi ville jo helst hatt med alle, men vi har ikke plass nok. Vi har ikke haller nok, treningstider, det er det det står på. Kapasiteten, vi har ikke nok haller, og treningstid til å ha med flere. Så vet vi jo ikke om de som er på tryouts, er på tryouts på andre lag, men de blir jo veldig ekskludert i den idretten de eventuelt er på tryouts på, og vil være på. Det burde jo vært sånn at hvis du vil være på fotball så kan du være på fotball. Det skal ikke være intervju for at du skal komme med eller ikke. Så det er jo noe vi egentlig har lyst til å gjøre, at plass ikke skal være en ting, men det får vi jo se, de holder jo på å bygge nå, så kanskje vi får litt mer hallplass der.”
Finnes det felles arrangementer/aktiviteter hvor idrettene møtes?
“Det har vi ikke mye av nei, og det er ikke bra. Det er jo hovedsakelig pub til pub vi har, også har vi nattcup årlig i fadderuken og studiestartuken. Men vi planlegger, og håper, å få til en KSI galla for alle medlemmene nå på nyåret. Som vi håper kan bli fast hvert år, men vi får se, men det er målet hvert fall, få til litt mer så det blir litt mer samlet. Vi har snakket om litt mindre aktivitet, og som kan være aktuelt for KSI medlemmer for å samle de. Og rett å slett vise våre medlemmer at vi er her, at det er en litt mer samlet organisasjon, så det er noe vi jobber med, med gallaen, men akkurat for øyeblikket så har det ikke vært mye. Pub til pub og den cupen, er jo for alle studenter, så det er jo ikke bare for medlemmene våre, men vi er med og arrangerer da.”
Kan dere kjapt si hvorfor nye studenter bør bli en del av KSI?
“Jeg vil jo si først og fremst er det veldig sosialt. Hvis du ikke er der for idrettens sin del, så er det veldig sosialt og du blir kjent med veldig mange andre. Ikke bare de du studerer med, men kjent med andre på tvers av andre linjer. Og det er veldig gøy og en får nye nettverk, og får delta på idretter. Så er det jo en grei måte å engasjere seg på, og innenfor idretten så kan man få verv slik som vi har fått. Og engasjere seg på både faglig og sportslig måte, så det er jo stor mulighet for nye studenter. Så er det bra å være i aktivitet for studentene og ikke bare studere, komme seg litt ut og være sosial og litt aktiv, ser bra ut på CV-en gjør det og.”
Har dere noen siste ord?
“Bli med på student idrett hvis du har muligheten, hvis du kommer med så bli med. Ellers så ønsker vi å engasjere folk til å starte idretter. Vi er veldig behjelpelige hvis folk kommer til oss, og sier de har en ide og vil starte opp en for eksempel sjakk klubb så hjelper vi de på veien. Vi trenger egentlig bare en person og en ide, og det er vi veldig gira på. Og veldig gjerne lavterskel, og hvis du har en idrett uten hall eller anlegg kjør på, da får man jo alle med.”
Navn: Sunniva Skolås – Kommunikasjonsansvarlig Camilla Eide – Økonomiansvarlig