Forrige helg ble det arrangert NM i cheerleading på Norges Varemesse i Lillestrøm. KSI Topaz deltok for første gang – og kom hjem med bronse!

PALLPLASS: KSI Topaz er stolte over å hente hjem en bronse i sitt første NM. Resultatet ga mersmak. (Foto: KSI Topaz)

Nesten 30 ivrige studenter fra Kristiansand utgjør cheerleading-laget KSI Topaz. De hører hjemme under  Kristiansandstudentenes Idrettslag, og har gjennom sesongen jobbet iherdig for å lære seg nye stunts og koreografi. Forrige helg tok de turen til Oslo for å delta på deres aller første NM!

Topaz-gjengen deltok i klassen Senior Cheer Coed Elite. KSI-laget var ikke det eneste laget fra Sørlandet som deltok i konkurransen. Til start stilte også VCT Explosion Power, cheerleading- og turnlaget fra Vennesla. De stilte i klassen over KSI Topaz, kalt Senior Cheer All Girl Premier, og hentet hjem en flott fjerdeplass!

Siri Nyland studerer til daglig kommunikasjon ved UiA. I KSI Topaz er hun en av flere “baser”. Hun forteller at laget gledet seg stort til NM, men at også store mengder trening ligger bak.

– Vi har trent veldig mye og intensivt. Det har vært bare morsomt, fordi laget har vist en utrolig stor fremgang på veldig kort tid. Derfor kunne vi også presse oss selv litt. Vi har hatt mange treningshelger i tillegg til de faste treningene vi har hver uke, 2 ganger i uken. Vi begynte allerede å trene mot NM i september, hvor vi prøvde litt forskjellige ting for å se hva vi kan klare og hva vi skulle ha med i NM-showet.

Derfor var det nok en lettelse å spore blant Topaz-jentene da NM-helga endelig kom, og de kunne vise frem showet sitt.

– NM var helt fantastisk! Med en gang vi kom dit lørdags morgen, følte jeg at vi gikk inn i en helt egen cheerleadingboble. Alle hadde sminket seg, store sløyfer i håret og hadde på seg drakt! Utrolig morsomt.

Konkurransehelga var delt inn i en kvalifiseringsrunde lørdagen og eventuelle finalerunder søndag. Hit kom de fem beste lagene fra hver gruppe. Siri forteller at spenningen var til å ta og føle på idet jentene fikk vite om de var videre eller ikke.

– Alle var veldig fornøyde med hvordan vi hadde gjort det! Vi hadde ikke sett de andre lagene i vår kategori, så vi visste ikke om vi ville komme videre. Senere på kvelden Så får vi beskjeden fra treneren vår at vi var kommet videre, og stua med 25 cheerleadere eksploderte!, sier hun entusiastisk.

Kristiansandslaget lå på en fjerdeplass etter lørdagens kvalifiseringer. Plassen hadde de som mål å beholde. I stedet klarte de å avansere en plass – og endte på pallen.

Topaz trener, Amanda Sandberg, beskriver tredjeplassen som en hyggelig overraskelse.

–  Det har vært mange gode og hyggelige kommentarer på at laget har kommet veldig langt på kort tid, da over halvparten startet i høst. Nå har laget kjent veldig på den gode følelsen av å forstå at de faktisk har blitt veldig flinke, forteller hun.

Siden høsten har hun virkelig tatt trenerrollen på alvor, og har gjennomført flere trenerkurs. NM-opplevelsen ga mersmak, og nå håper Sandberg at de kan se fremover mot nye konkurranser.

nå bærer det videre til neste konkurranse. Vi får se når og hvor det blir, men jeg håper at vi skal til Paris i høst på en europeisk åpen konkurranse. Det hadde vært utrolig moro. Men det må jeg diskutere med laget, avslutter hun.

For mer informasjon om cheerleading og KSI Topaz, kan du ta en titt på deres websider.

Tekst: Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no

Foto: KSI Topaz

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.