ANMELDELSE

Dirigent: Marko Letonja
Solister: Ann-Helen Moen (sopran), Aleksander Nohr (baryton), Kilden Vokalensemble, Frikirkens Kammerkor, Kristiansand Operakor
Spilles: Torsdag 11. april i konsertsalen på Kilden

Kveldens konsert bestod av de syv satsene til Johannes Brahms, fremført av fantastiske Kristiansand Symfoniorkester. I tillegg til KSO var det flere av ulikt musikalsk talent som var gjesteartister for kveldens konsert. I bakerste rad stod Kilden vokalensemble, Frikirkens Kammerkor og Kristiansand Operakor som sammen dannet engleaktig stemmer. Helt foran satt operasangerne Ann-Helen Moen (sopran) og Aleksander Nohr (baryton).

Å høre alle i ensemblet synge samtidig var noe helt utrolig. Dette samspillet dannet en harmonisk klang mellom den laveste og den høyeste tonen. En virkelig ubeskrivelig opplevelse! Men det var noe med det å høre kun én person synge og. For noen stemmer disse solistene har! Alles oppmerksomhet ble rettet mot sangerne idet de sang, og det var noen flotte minutter å låse blikket på dem og bare ta inn de himmelske stemmene.

Gjestedirigent for kveldens konsert var Marko Letonja som utførte dirigeringen uten taktstokk, men med hendene. Det var interessant og annerledes for meg å se! Men jeg tenker så lenge samspillet mellom orkester og dirigent er godt så spiller vel det sikkert ingen rolle? For det var den!

De fleste satsene var lystbetont og utstrålte en varm og trøstende følelse på lytteren. Midt i konserten fikk vi noen stykker som «Op. 45: 4» der musikken kunne variere mellom denne lystbetonte følelsen til noe som virket trist. Dette ble forsterket av koret ved at de vekslet mellom dur og moll.

Til konklusjon, var kveldens konsert sammen med ulike korensembler, gjesteartister og Kristiansand Symfoniorkester en reise ut av hverdagen til en engleaktig, nydelig tilværelse!

Anmelder: Remi Arefjell Hayek

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.