20 år på veien er ingen hindring. Hellbillies viser, om mulig, mer spilleglede enn noen gang. La oss håpe de ikke gir seg med det første.

RUTINERTE KARER: 20 års erfaring kom godt med da Hellbillies spilte i Kilden for første gang. (Foto: Marit Grimsrud)

Country-rockerne fra Ål i Hallingdal er kjent som et av Norges beste liveband og har spilt på utallige steder rundt om i landet. Nå er de travelt opptatt med en omfattende turne i forbindelse med deres siste album “Tretten”, og lørdag kveld var det Kilden som sto for tur. Naturlig nok fikk vi høre flere av sangene fra deres siste utgivelse. Konserten ble innledet med “Reise ilag med deg”, en sang som bandets vokalist Aslag Haugen skrev etter å ha mistet sin bror i en bilulykke for halvannet år siden. Fra den nye platen får vi også høre låter som “Pille med bråk” og “Poker, begge disse bærer mer preg av rock enn slik vi husker Hellbillies fra gammelt av.

Gjennom 20 år har bandet gitt ut en rekke plater, og har derfor et bredt materiale å presentere for sitt publikum lørdag. Vi fikk blant andre “Eg e på gang”, “Lakafant” og “Mot straumen”, som alle stammer fra noen år tilbake. Med få unntak har bandet maktet å holde på alle sine medlemmer gjennom 20 år. Arne Moslåtten er ansvarlig for mye av tekstmateriale (han oversetter sangene til norsk), da hovedvokalist Aslag foretrekker å skrive på engelsk. Bassist Arne Sandum er bandets yngste medlem, Lars Christian Narum har stålkontroll på tangentene, mens Bjørn Gunnar Sando opprettholder rytmen bak trommene. Lars Haavard Haugen er bandets yngste medlem, han er lillebror til vokalist Aslag og har stått frem som en av Norges beste gitarister i en årrekke. Han skuffet heller ikke denne gangen, og leverer på en skala som de fleste av oss bare kan drømme om. Omtrent midtveis i konserten forlater de andre bandmedlemmene scenen, og Lars Haavard blir stående igjen. Da får vi høre “All alone”, som er et av sporene fra hans egen instrumentalplate som ble gitt ut i 2011.

Etter dette våknet et ellers stille publikum til liv. De neste låtene traff publikum mer tydelig enn de foregående, og allsangfavoritten “Den finaste eg veit” var kanskje konsertens høydepunkt. Før bandet dro i gang låten kom vokalist Aslag Haugen med noen ord fra scenen. “Tidligere når vi spilte denne sangen ba vi publikum om å ta ligheren opp av lomma og lyse med den. Nå er det nesten ingen som røyker lenger, så da får vi prøve med mobiltelefon”. Dette gikk rett hjem hos både publikum og bandet, det ble faktisk såpass bra at et av bandmedlemmene tok frem sin egen mobil og filmet det hele, før han publiserte en video på sin egen Facebook-side. Etter allsangen kom en ny publikumsfavoritt i form av “Ei krasafaren steinbu” før Lars Haavard Haugen avsluttet det hele med en utvidet versjon av “Røta”. Her ledet han selv an på vokal og innimellom versene fikk vi igjen hører hans enorme gitarferdigheter.

  • Hva: Konsert med Hellbillies
  • Hvor: Kilden
  • Når: Lørdag 16. februar 2013

Tekst: Jørgen Johansen – red@unikumnett.no

Foto: Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.