nydelig skål med lapskaus og flatbrød

Har du i likskap med meg alltid trudd at lapskaus er vanskelig å lage og tar alt for lang tid? Tru om igjen. Denne lapskausen er ferdig på 45 min og er overraskande enkel å lage, da alt skjer i ei gryte. 

 

Ingrediensar: 

Ca. 500g grytekjøt/ytrefilet/entrecote av storfe 

4 Poteter 

4 Gulrøter 

½ Kålrot 

½ Purre  

5-7 dl vatn 

1 Grønsaksbuljongterning/kjøtbuljongterning  

2 ss meierismør  

Salt og peppar  

  

Slik gjer du: 

1 Kutt kjøtet i passande bitar. Steik kjøtet i smøret i ein stor kjele på middels sterk varme. Kjøtet skal få ei god steikeskorpe og treng ikkje gjennomsteikast, då ein skal koke det saman med grønsakane.  

2 Kok opp vatn enten i ein anna kjele eller i ein vasskokar, for så å blande ut buljongterningen.  

3 Kutt opp grønsakane i passande bitar og purra i skiver. 

4 Ha grønsakene i gryta saman med kjøtet og hell over buljongen. 

5 Kok opp og la det småkoke utan lokk i 20-25 min eller til grønsakane er møre.  

6 Smak til med salt og peppar og server med ein kvast persille og flatbrød til. 

 

 Tips: 

Oppskrifta gjev ein stor gryte med lapskaus og er super å fryse ned eller å ete som rester dagen etter.  

Bruk gjerne norske grønsaker, som nå er i sesong og da smaker ekstra godt. 

Forfatter

, , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.