Med Zahid Ali, Jonna Støme og Halvor Johansson.

Sted: Kilden
Dato: 31/10-20
Tid: 20:30-21:45

Vi kjenner kanskje Latter Live aller best fra TV-skjermene våre, hvor Norges fremste komikere får boltre seg fritt i beste sendetid. Showet starter med et brak i det lyskasterne fyker rundt, lyden av den kjente Latter-jinglen kimer i veggene og en smidig Jonna Støme svinger seg inn på scenen.

I publikum befinner både ungt og mindre ungt seg, og klientellet ser ut til å være forberedt på latterkuler. Latterkuler med påfølgende tørre halser som atter en gang skal fuktiggjøres av både øl, vin og cider. Jonna starter selvironisk, tar seg tid til å gjøre narr av egen jingle med pålagt applaus, blir kjent med deler av publikum og setter standarden for resten av kvelden. Spesielt biter han seg merke i en jentegjeng fra Larvik – ikke rart kanskje, når han samtidig forteller om sin ukritiske sveipe-strategi på tinder.

Vi blir presentert for “Legenden” Zahid Ali, komikeren som med sine deltakelser i TV-programmer som Rikets Røst, Jul i Tøyengata og Landsfaderen har blitt et kjent fjes for mange. Zahid virker å være lite nervøs, samtidig er det å legge merke til at han går ut og inn av den mer statiske “komiker-rollen” i form av spontanitet og titting på manus. Han har rukket å høre om “Larvik-jentene” i salen, hvor dette atter blir et tema. Overkill? På et tidspunkt føles det på kanten til å bli ubehagelig, i det komikeren setter i gang en samtale med damene om hvor de skal ut på byen senere. Gøy? Ubehagelig? Zahid henter seg inn igjen, forteller sine absurde røverhistorier og byr på et par gode latterkuler.

Foto: Caroline Hansen / Unikum

Støme tar over ballen og fortsetter i sin akt 2. Hver en feminist bes forlate salen, hilsen undertegnede skribent. Med et par sitater som spiller på kvinners utseende, med konkrete eksempler, faller ikke denne akten i god jord hos de feministiske cellene i hjernen.

Etter en mild overgang av latter blandet med kleinhet tar Halvor Johansson over stafettpinnen. Det er kanskje denne karen de fleste kjenner minst til, med mindre de hører mye på Radio Rock eller er spesielt kjent med komiker-Norge. Likevel viser det seg at det er Halvor som kommer best ut av det. Med sitt yndige vesen og store temperament minner han om en aggressiv chihuahua på steroider, og det ser ut til å være nøyaktig det publikum digger! Humoren drar seg over Märtha Louise og hennes valg av kjæreste, til en fin hyllest av Ari Behn, før vi plutselig står midt i en simulering av Johanssons illsinte møte med hans spirituelle mor, Hellstrøm og en avdød onkel.

I alt byr kvelden på en god dose latter, det til tross noen frafall her og der. Komikerne har alle hver sine gullkorn, og totalopplevelsen ender opp på et terningkast 4. En helt nøytral firer!

Skrevet av: Caroline Hansen

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.