Karrieredagen på UiA i Grimstad ble avsluttet med stand up på Bluebox.

POPULÆR: Nils-Ingar Aadne sørget for god underholdning ved Karrieredagen i Grimstad (Foto: Trine Haukedalen)

Komikerne som fikk æren av å avslutte kvelden var Vidar Hodnekvam og Nils-Ingar Aadne. Nilsi, som han populært blir kalt, ble utnevnt som det nye komikernavnet av VG i 2006, og har siden livnært seg som komiker. Han har holdt mange stand up-show siden, og mange har nok sett han i Senkveld med sine faste innslag. I 2011 vant han komiprisen under kategorien ”Årets gjennombrudd”. Vidar Hodnekvam debuterte som komiker i 2007, og har hatt opptredener i hele Norge, samt Finland, England og USA.

Litt etter tidsskjemaet kom Nilsi hoppende inn på scenen klar til å underholde de oppmøtte. Publikum i hovedsak var studenter, men også de som hadde deltatt på karrieredagen fikk anledning til å få med seg showet. Lokalet er forholdsvis lite, men komikeren utnyttet dette til sin fordel og trakk publikum aktivt med i showet.

Dette gjorde at det ble en god og intim stemning. Han åpnet med å spørre om alle hadde hatt en god karrieredag, der samtlige uttrykket tilfredstillelse med dagens opplegg. Det var også flere som kunne meddele at de hadde fått jobb. Han tok seg også tid til å spørre de som sto helt fremme om hvor de kom fra og hva de studerte. Han responderte med festlige kommentarer til svarene og det satte standarden for kvelden. Etter å ha fått med seg publikum på laget trakk Nilsi seg tilbake og presenterte Vidar Hodnekvam.

Hodnekvam spilte i hovedsak på egne erfaringer og pinlige situasjoner han selv har opplevd. Det kom tidlig frem at han ikke følte seg så veldig maskulin, selv om han hadde deltatt i en rekke slåsskamper. Listen inkluderte blant annet en blotter og bærumsfolk, og han fikk sagt fra på en morsom måte at hadde ikke noe særlig til overs for noen av dem. Han var ikke redd for å by på seg selv og mange av punchlinene tok utgangspunkt i den dårlige seksualundervisningen på skolen og hvordan dette hadde påvirket han senere i utforskningen av det motsatte kjønn.

Hodnekvam hadde virkelig fått publikum med seg iløpet av de 20-25 minuttene han holdt på, og hadde en grov punchline til avslutning, som ble etterfulgt av høylytt latter. Nilsi startet etter dette med vitser av relativt mildere karakter i stor kontrast til oppvarmeren. Enkelte kommentarer om de handikappede i programmet til Lars Monsen ”Uten grenser” falt kanskje
ikke i like god jord hos det unge publikummet som han hadde håpt på.

Før han fortsatte prøvde han å ymte frem at det måtte være lov å tøyse litt med dem. Stemningen tok seg derimot fort opp etter dette, når han skildret situasjoner fra dagliglivet som publikum lett
kjente seg igjen i. Dette innebærer episoder og problemstillinger som mange har vært vitne til, deriblant panting og betaling i kassa. Nilsi var god til å variere stemmeleie og mimikk, imponerte med glimrende parodiering av Jens Stoltenberg og dialekter. Nilsi var ikke like personlig som Hodnekvam, men det løsnet på slutten da han delte årsaken til bruddet med sin tidligere kjæreste, og frustrasjonen over klein smalltalk morgenen etter ett one-night-stand. Dette bidro til god stemning i publikum.

Både fortellerstilen, temaene og humoren til de to komikerne var ganske forskjellige, men begge komikerne fikk god respons fra publikum. Vi var veldig fornøyd med begge opptredenene, og basert på den løse latteren rundt oss virket det som majoriteten av publikum delte vårt syn!

  • Hva: Stand up med Vidar Hodnekvam og Nils-Ingar Aadne
  • Hvor: Bluebox, Grimstad
  • Når: 13. Februar 2013

Tekst og foto: Jeanett Sødal Andersen og Trine Haukedalen – red@unikumnett.no

Pressefoto, nilsi.no

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.