Jente i portrett foran brun og grønn tett skog

Presset med å finne gaver til familie og venner, og eksamensarbeid, preger som regel studenters desember. I år har vi skyhøye strømpriser i tillegg. Velkommen til vinteren 2021, og gledelig jul!

I leiligheten min har vi faktisk samme strømforbruk som i sommer, men betaler like mye som vi ellers ville gjort på vinteren, men da uten varmeovnen vi har pleid å bruke. Det er 16 grader i stua nå. Dette er vårt enkleste tiltak for å holde kontroll på strømprisene. Metodene er individuelle, men for oss er det å ta på et par ullsokker og to ullgensere enklest. Jeg vil ikke ofre julelysene på treet.

Tilbakefallet med koronavirus og Omikron hjelper ikke oppå alt.

Det er lite gode råd jeg kan komme med, det meste her er ute av vår kontroll. Strømprisene styrer politikerne, korona styres av mange faktorer, som jeg velger å hoppe over, eksamen er en selvfølge, og julegaver er et styr, år etter år. Det jeg kan anbefale derimot er å ta noen øyeblikk og bare slappe av.

Det å reise seg fra pensumlesingen, strekke litt på armene, hoppe litt for å få varmen igjen, og unne seg en god kopp med noe varmt i kan gjøre mye for sjelen. Det høres kanskje tåpelig ut, men når det meste er ute av vår kontroll, må vi bestemme over det lille vi kan.

For de av dere som velger å skru av TV-en for å spare strøm, er denne utgaven en feit en med masse forskjellig innhold som man kan kose seg med igjennom vinteren. Og etter endt lesing kan utgaven nyttiggjøres som opptenning til peisen.

Avslutningsvis vil jeg referere til et kjent sitat; This too shall pass.

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.