LEDER

For å trives i arbeidslivet må du ha kunnskap om hvordan du som person fungerer. Ved å bruke denne kunnskapen kan man ha det gøy både på jobb og i fritid.

Å finne en jobb som passer deg kan på mange måter sammenlignes med å finne en hobby som du er god i. Ved å prøve ut mange vet du bedre hvilke som passer deg best.

Med flere utdanninger og jobber i bagasjen kan jeg trygt si at det er viktig å ikke falle til ro om du ikke har lidenskap for det du driver med. I en situasjon der man er usikker på sine valg er det lurt å ha øynene åpne for nye muligheter. Om Kurt Nilsen var misfornøyd som rørlegger vet jeg ikke, men han hadde i hvert fall øynene åpne for nye muligheter. Dette åpnet nye dører for ham som sanger, gitarist og låtskriver.

Mennesker er bygd forskjellig. Dette påvirker hvordan du fungerer i en arbeidshverdag. Noen liker å jobbe i mindre grupper og ha kreativ frihet. Andre liker å jobbe i store firma med bestemte arbeidsoppgaver. Det viktigste er at du kjenner deg selv og hvordan du fungerer, før du tar et yrkesvalg.

Vit hvem du er, hva du er god i, og hva du kan. Deretter spør deg selv hvilke jobber som passer til dette. Om du så ikke har prøvd ut disse jobbene kan det være nyttig å gjøre det. Det kan kanskje virke litt stress å prøve ut noe nytt, men om du prøver i en måned kan det muligens gi deg 40 trivelige år i arbeidslivet.

Tekst: Andreas Guthe, ansvarlig redaktør

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.