Denne helgen er det Landsmøte for NSO i Tønsberg og en ny leder skal kåres. Vi har sett på hvordan kandidatene presterte dagen før valget.

Hvem som er best egnet til jobben er det delegatene her som velger. Lørdag formiddag kommer svaret.

Kveld før, altså fredag, holdt de tre kandidatene lederdebatt seg imellom. Selv om Håkon Randgaard Mikalsen er innstilt av valgkomiteen virker løpet fortsatt tett i Tønsberg. Og selv om det er flere punkter der kandidatene er enige, var det ganske forskjellige mennesker som sto på podiet fredag kveld.

Ida Austgulen

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i NSO – Norsk Studieorganisasjon

Austgulen er nok kanskje den med minst erfaring, men bredde har hun. Som hun sier selv. Med gode bakgrunnskunnskaper fra flere sider av NSO, vil hun bruke alle ressurser organisasjonen har å by på for å heve både organisasjonen og studentene opp. Hun mener tiden er inne for å samle studentbevegelsen og virkelig gi retten til utdanning til alle og at studietiden er trygg og full av potensiale.

Vurdering:

+ Hun er engasjert og ikke redd for å svare først. Hun nevner raskt saker som tydelig har vært av interesse for delegatene tidligere på dagen, som psykisk helse blant studentene og hodeplaggdiskusjonen, noe som er med på å dra med seg publikum. Selv om hun kanskje slipper litt billig unna de store uenighetene til Østensen og Mikalsen klarer hun å svare for seg.

– Hun får ikke helt med seg spørsmålene i begynnelsen, noe som gjør det hele til en litt rotete prestasjon. Det blir brukt litt mye tid på å gjenta seg selv og å gi ros til de andre kandidatene. Det kommer også en del av det samme som alt er sagt av andre kandidater.

 

Håkon Randgaard Mikalsen

Studiested: UiB – Universitetet i Bergen

Enstemmig innstilt av valgkomiteen

Mikalsen mener at en god måte å beskrive hvordan han skal lede organisasjonen på, er med ordet synlighet. Studentene må vite hvem NSO er og hva de gjør. Han vil ta kampen til alle grendehus, kommunestyrer og møtesaler over hele landet for å gi studentene muligheten til å forme sin egen fremtid.

Vurdering:

+ Han er morsom og får med seg delegatene som sitter i salen, selv etter en lang dag. Han gir jernet og tør å ta debatten med de andre kandidatene uten å gi unødvendig ros. Han er tydelig i de fleste saker og får frem hvem han ønsker å være som leder for organisasjonen.

– Snakker seg litt bort noen ganger som blir noe kjedelig å høre på. Det er ikke alltid han svarer på spørsmålet som blir stilt, men fremmer mer av gammelt nytt. Virker noe tilbakeholden til å komme først til ordet.

 

Kai Steffen Østensen

Studiested: UiA – Universitet i Agder

Østensen vil ta med seg sin brede erfaring og få NSOs saker inn i de nasjonale debattene. Han brenner for internasjonal solidaritet og likestilling og er villig til å ta opp kampen på vegne av alle studentene.

Vurdering:

+ Snakker fort og får frem mye. Ikke redd for å komme med kommentarer og vi blir sittende og lure på hva han skulle si når han ikke får komme med dem på grunn av tidsmangel. Han er klar på hva planen er for hans periode dersom han blir leder. Han får mye frem uten å engang ta ordet, da kroppsspråket er meget tydelig. Nikker mye når han er enig og holder seg helt i ro med en finger i været når han ikke er det. Det er morsomt å se ham rase igjennom aktuelle eksempler som trenger litt forklaring før han avslutter med gode poenger.

– Ikke så dyktig på å komme med konkrete løsninger med mindre han blir spurt om det.

 

Vurdert av: Mia Wright
Foto: Mia Wright

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.