Foto - Jan Arve Olsen; UiA

Etter ett år som leder av Studentorganisasjonen ved Universitetet i Agder (STA), avsluttet Maiken Andersen sitt verv med stolthet over oppnådde resultater, og betydelige erfaringer som nå har landet henne en spennende jobb. 

Foto: Unikum v/ Natasha Kamanzi

Bidratt til karriereuka

Under sin tid som leder har Andersen vært en viktig pådriver for flere initiativer, men spesielt stolt er hun over å ha vært med på å etablere og gjennomføre den første karriereuka på UiA.

– Det har vært utrolig givende å være en stemme og tillitsvalgt for studentene i Agder, og å jobbe for en bedre studiehverdag, forteller Andersen.

 Hun trekker også frem suksessen med å snu valgtrenden som resulterte i rekordoppslutning, og rekord for antall kandidater ved studentvalget tidligere i år.

Utfordringer 

Å nå ut til studentene med viktig informasjon har vært en av de største utfordringene Andersen møtte som leder.

– Vi har hatt stort fokus på lavterskeltilbud for studentene, sier hun.

Etter tre år i styret, inkludert ett år som leder i studentorganisasjonen i Agder, har Andersen opparbeidet seg betydelig erfaring i hvordan man effektivt kan kommunisere og involvere studentmassen.

Personlig vekst

Andersen forteller videre til Unikum at hun har lært seg selv å kjenne, og opplevd personlig utvikling i løpet av tiden som studentleder.

Gjennom lesing av lovverk, sakspapirer og samarbeid med et dyktig team, har Andersen utviklet strategier for kunnskapsinnhenting og profesjonell oppførsel, som vil være nyttige i fremtidige roller.

– Jeg har vokst veldig mye, og jeg er nå klar til å skrive en master. Det lønner seg å engasjere seg som student, både for de faglige erfaringene og for nettverksbyggingen, sier hun.

Foto: Unikum v/ Natasha Kamanzi

Stolte øyeblikk

Andersen er stolt av hvordan hun og styret har klart å representere studentenes interesser, spesielt i en periode med mange endringer.

– Vi har vært synlige i media, hatt en god dialog med politiske partier og fått invitasjoner til viktige møter.

Et av de mest betydningsfulle prosjektene Andersen har ledet, er ifølge henne prosjektet “Studenttrivsel”.

– Dette prosjektet har gått i ett år og har hatt stor innvirkning på studentmiljøet. Dette har åpnet dører for organisasjonen, og vi har også bidratt til å gjøre biblioteket døgnåpent, og økt valgoppslutningen til 10,2 prosent. Vi har også jobbet mye med kunstig intelligens og utformet retningslinjer. Det har vært en fantastisk opplevelse å utfordre universitetet. Vi ble hørt på en unik måte, og det er ikke en selvfølge, det har vært veldig bra, forteller den tidligere lederen.

Andersen har hevdet at erfaringene fra STA vil hjelpe henne videre i hennes nye rolle, som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Norsk Studentorganisasjon (NSO).

Hva er NSO?

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 34 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Studentdemokratiene representerer om lag 270 000 studenter. NSO har til oppgave å ivareta og fremme studentenes interesser og rettigheter, fremme engasjement for nasjonale og internasjonale utdanningssaker blant studentene.

Hun legger heller ikke skjul på at hun vil savne tilværelsen på campus.

– Jeg vil savne å være tett på studentene, og virkelig kjenne på det å være student.

Til sin etterfølger, Magnus Ellefsen Moen, gir Andersen rådet:

– Pust. Ingen forventer perfeksjon fra første dag. Bruk ressursene rundt deg og stol på teamet, foreller hun avsluttende.

Foto: STA v/ William T. Svendsen

Fra lokalpolitikk til studentpolitikk

Ved semesterstart overtar Magnus Ellefsen Moen lederrollen som studentleder ved STA. Moen er opprinnelig fra Bamble, har bakgrunn fra kommunal og fylkeskommunal ungdomspolitikk og har en bachelorgrad i statsvitenskap.

Da Moen flyttet til  Kristiansand for å studere, ble han introdusert for studentpolitikken. Etter å ha blitt valgt inn i studentparlamentet og senere representert UiA på NSO sitt landsmøte, fikk han blod på tann.

– Min visjon er at alle studenter skal ha det litt bedre i dag enn i går. Jeg ser frem til å samarbeide med studentene og universitetet, for å nå dette målet. Det å diskutere saker som studentboliger, økonomi og eksamener, viste meg at dette er noe jeg virkelig vil jobbe med, forteller han til studentavisen.

Mål for Fremtiden

Den nyvalgte lederen  har store planer for å styrke studentdemokratiet og forbedre hverdagen for studentene. Han har planene klare og understreker at målene er store.

–  Konkrete forbedringer som flere leseplasser, psykologer på campus, billigere månedskort på bussen og gode studentboliger, er noe jeg blant annet har på agendaen. For å oppnå dette trenger vi at studentene er med på laget. Jeg vil jobbe for å synliggjøre STA i enda større grad, forklarer han.

Engasjement og deltakelse for Alle Studenter

– Tør å spørre, er Moens oppfordring til studenter. Han understreker at STA er studentdemokratiet for alle studenter ved UiA, og at deres bidrag og meninger er avgjørende for organisasjonens effektivitet.

– Vi har en rekke verv og utvalg det er mulighet å stille til, men det er også viktig at studentene kommer til oss på kontoret, og deler sine meninger og opplevelser. STA er der for alle studentene, og alle stemmer og meninger er viktige for å sikre at organisasjonens arbeid reflekterer studentmassen best mulig.

 

Forfatter

, , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.