– hilsen fra STA-leder.

Hei, og velkommen til Universitetet i Agder (UiA)!

Velkommen tilbake til dere som har studert her tidligere, og velkommen til dere nye studenter. Also a special welcome to all you international students!

Jeg håper dere alle har hatt en fin sommer, og at dere nå er klare for et nytt og spennende studieår her på Sørlandet.

Først vil jeg ønske dere lykke til med studiene, for det er først og fremst derfor vi er her, men studietiden innebærer mye mer enn å sitte i forelesning eller på lesesaler. Det er tiden hvor man knytter nye bekjentskap og bor alene for første gang, menge langt hjemmefra.

Jeg vil derfor gi dere noen tips og triks, som jeg har erfart fra min tid her på UiA, om hvordan man kan utnytte studietiden på best mulig måte…

  1. BLI KJENT.

Bli kjent med campus og kjent med hva UiA har å tilby av studentaktiviteter, linjeforeninger, leseplasser og grupperom. Bli kjent med forelesere. Bli kjent i turområdene rundt campus og der du bor. Bli kjent i byen, både på dagtid og nattestid, og ikke minst bli kjent med medstudentene dine!

Det er mye som skjer på og rundt campus de første ukene, og jeg vil anbefale deg å få med deg mest mulig! Fadderne er her for å gjøre deg kjent med mest mulig kjent med det meste, så følg med på hva de forteller deg.

  1. STILL SPØRSMÅL.

Still spørsmål til alt, ingenting er for dumt å spørre om!

Hvis det er noe du lurer på i studiestarten, må du gjerne komme til oss i Studentorganisasjonen i Agder (STA) eller du kan henvende deg til Servicetorget eller fadderen din, det er mange som har svar på det du lurer på.

Still spørsmål i forelesningene, både til pensum og undervisningsmetoder. Det er mest sannsynlig flere i klassen som lurer på det samme som deg, og derfor kan du utgjøre en forskjell for deres læring, i tillegg er slik du selv lærer best.

  1. ENGASJER DEG.

Her på UiA har vi rundt 60 ulike studentaktiviteter og linjeforeninger. Jeg vil oppfordre deg til å finne en aktivitet du liker, bli kjent med folk utenfor ditt studie eller kull og engasjer deg i noe du liker utenom studiet ditt. På den måten, tror jeg, at du også får mer overskudd til å lese når innleveringer og eksamener nærmer seg, og at studietiden din definitivt blir mer innholdsrik!

Spesielt vil jeg oppfordre deg til å ta kontakt med STA! Selv om du ikke engasjerer deg i politikk, er studentpolitikk noe som angår deg direkte som student, og du kan være med å forme din og dine medstudenters hverdag gjennom å være tillitsvalgt i klassen, sitte i Studentparlamentet eller andre råd, styrer eller utvalg. På denne måten kan du definitivt utgjøre en forskjell for dine studier, dine medstudenter og på hele universitetet! Ikke nøl med å ta kontakt med noen av oss i STA-styret hvis du synes dette høres litt interessant ut!

(På vår nettside www.stastudent.no finner du også informasjon om alle de andre studentaktivitetene og linjeforeningene.)

  1. BRY DEG.

Bry deg om studiene dine!

Det er på grunn av de du er her, og derfor mener jeg at du bør bry deg om hvordan undervisningen forgår og om hvordan du lærer best for å få til et best mulig resultat.

Bry deg om medstudentene dine!

Det er mange i samme situasjon som deg; nye som studenter og nye i Grimstad eller Kristiansand. Andre har vært her før, noen mange år. Uansett hvor ny eller gammel du er på UiA, oppfordrer jeg deg til å bry deg om dine medstudenter. Det er ikke alle som trives like godt med studenttilværelsen, og noen føler seg ensomme og alene.

Spør h*n du sitter ved siden av i forelesning om h*n har det fint eller om dere skal spise lunsj sammen. Du kan utgjøre en forskjell i dine medstudenters tilværelse!

Hvis alle går inn for å snakke med en ny hver dag vil ingen føle seg alene på UiA og studiemiljøet på Sørlandet vil bli enda bedre!

Til slutt vil jeg ønske deg en fantastisk studiestart, et spennende og lærerikt semester og en innholdsrik og engasjerende studietid!

Og husk, du kan være med å utgjøre en forskjell!

 

Hilsen
Silje Wingereid Hammerstad – Email
Leder i Studentorganisasjonen i Agder

Email til Unikum

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.