Med semesterstart rett rundt hjørne ønsker vi å komme med en oppfordring til alle våre nye studenter; engasjer deg i studietiden!

Et engasjement i studentkoret, linjeforeningen, sportslaget eller som oss; i politikken, gir deg ikke bare et verv eller frivillig arbeid du vil kunne sette opp CVén, du får så mye mer. Tiden du investerer i foreningen vil lærer deg kunnskap som er svært relevant for deg, uavhengig av veien du tar videre. Du får utviklet dine samarbeidsevner, lederegenskaper og avhengig av forening og verv, får du ofte kunnskap innen prosjektledelse, organisatorisk arbeid, en unik mulighet til å implementere nye ideer, og ikke minst kjenne på gleden og mestringsfølelsen når foreningen lykkes.

Selv om engasjement i studietiden vil kunne gi deg mye kunnskap, kompetanse og ifølge statistikken; en økt sannsynlighet for jobb etter studiene, så er det de menneskelige aspektene som bør veie tyngst. Når forskningen viser oss at en av fire studenter er ensomme, og en av fem sliter med psykiske problemer, ser vi viktigheten av gode sosiale relasjoner under studietiden. Gjennom et engasjement vil man få muligheten til å bli kjent med studenter fra alle studier, og møte studenter som har andre ideer, meninger og løsninger en deg selv. Det sosiale nettverket man får i studentforeningene kan bety mye for den enkelte student, noe som forsterkes av dagens situasjon. Når vi nå står ovenfor en studiestart med mindre fysisk oppmøte og en noe redusert fadderuke, vil studentforeningene bli enda viktigere for mange.

Etter nå mange år som medlemmer av Høyres Studenter sitter vi igjen med utrolig mye. Vi har fått lære mye av våre medstudenter, fått en rekke god opplevelser og ikke minst blitt kjent med fantastiske mennesker. Vi ønsker deg lykke til med studiene og håper vi ser deg i en av universitetets mange foreninger til høsten!

 

Skrevet av:

Aurora Hårtveit – Organisatorisk nestleder i Høyres Studenters Landsforbund

Kristoffer Finsrud – Leder av Høyres Studenter Agder

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

2 Comments

  1. […] Les også: Leserinnlegg: Engasjer deg i studietiden! […]

  2. […] Engasjer deg i studietiden […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.