Med alle studielinjene tilgjengelig ved Universitetet i Agder, er det noen linjer som ikke får like mye oppmerksomhet som andre. Linjeforeningen Prosperitas trer nå ut av skyggene og deres nye styre har nå påtatt seg prosjektet om å gjøre foreningen til en av universitetets mest synlige og attraktive grupper.

Prosperitas er Linjeforeningen for studiene sosiologi og sosialt arbeid. Foreningens nye ledere John Kristian Flæte og Elise Leveraas’ nye mål er at Prosperitas skal kunne ta del i studenters og medlemmenes hverdag. Dette ønsker de å gjøre gjennom å tilby en plattform hvor studenter kan hjelpe hverandre med skolearbeid, eller å nyte fritiden fra jobb og skole med litt god gammeldags sosialisering.

Prosperitas ble startet i 2012 og har siden det vært en nokså liten studentforening med svært liten synlighet blant studentene. Mange av linjens elever har frem til nå ikke vært klar over at det har hatt en forening tilgjengelig for dem. Det blir litt som å bygge det opp fra grunnen av, men de ser ingen grunn til at det skal kunne stoppe dem fra å gi nytt liv til sin forening. De akter nå å kjøre sterkere på med å være mer tilstede, arrangere hendelser og generelt sett for å vise ISS (Inistitutet for sosiologi og Sosialt arbeid) at de har et tilbud.

– I klasser med et par 100 stykker er det ikke så lett å bli kjente de fleste, så vi vil da gi dem et sted hvor de kan møtes både faglig og sosialt med andre som har like interesser som en selv.- forteller Leveraas. De innrømmer at det å bygge en linjeforening ifra bar bakke kan i og for seg være greit siden det gir oss muligheten til å kunne forme foreningen fritt, og med tanke på studielinjens tema føler de at studentene fortjener en forening hvor de kan være sosial med hverandre.

Deres plan for nyåret består for det meste av å gjøre foreningen mer synlig for elever og tilby aktiviteter og hendelser for både sosialt arbeid og sosiologi studenter, målet er å ha et synlig og attraktivt tilbud for de nye studentene som kommer til høsten. De har allerede startet med å lage quizer, fag-lunsjer med foredragsholdere, samlinger og “stipendpils” hvor de samles på Østsia og drikker bort stipendet.

For de som nå er blitt ekstra interesserte kan Prosperitas annonsere at den neste fag-lunsjen er onsdag den 21. januar klokken 12.00 på Østsia, hvor leder for Fellesorganisasjonen Egil Lunde kommer som foredragsholder.

Tekst: Mats S. Høimyrnett@unikumnett.no

Foto: Mats S. Høimyrnett@unikumnett.no

 

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.