Sørlandsstudentene skal få karriereråd fra advokaten som forsvarte Anders Behring Breivik.

I vrimlehallen fra tidligere Karrieredager ved UiA. Foto: Karrieredagen/facebook
I vrimlehallen fra tidligere Karrieredager ved UiA. Foto: Karrieredagen/facebook

Geir Lippestad skal snakke om verdibasert kommunikasjon, toleranse og utfordrende valg når han møter studentene i Kristiansand 9. oktober.
– Han er en kjent advokat og har mye erfaring fra arbeidslivet. Årsaken til at vi ønsker at Geir Lippestad skal komme er for å gi studentene et verdifullt foredrag og ikke bare et stand-up show, forteller leder av Karrieredagen, Heine S. Nordnes.

Karrieredagen arrangeres av studenter på UiA, og er et samarbeidsprosjekt mellom linjeforeningene for økonomi, revisjon, juss, statsvitenskap og IT. Dagen har blitt arrangert over syv ganger, hvor målet er å samle arbeidsliv og studenter på et og samme sted. Dagen består av speedpresentasjoner av ulike bedrifter i Agder, to foredrag og felles middag for alle deltakerne.

27 bedrifter fra Agder vil delta på arrangementet, og studentene håper å skape et positivt kontaktnett.
– Målet med dagen er å fortsette arbeidet med å plassere UiA på kartet til næringslivet og vise at vi har engasjerte studenter som har masse å tilby. Gjennom å delta på karrieredagen vil også studentene få mer kunnskap om hva bedrifter ønsker av oss som studenter og fremtidige arbeidstakere samt hvilke muligheter vi har etter endt utdannelse.
Håper på godt oppmøte
– Vi ser for oss at det kan passere over 1000 studenter gjennom vrimlehallen i løpet av karrieredagen. Da også inkludert studenter fra andre studier, som forøvrig også er veldig velkommen.
I tillegg vil de 27 deltakende bedriftene ha omlag 70-80 representanter.

 

Geir Lippestad vil være en av foredragsholdene. Foto: Håkon Sommerset
Geir Lippestad vil være en av foredragsholdene. Foto: Håkon Sommerset

 

Jobbmuligheter
Leder av karrieresenteret ved UiA, Gerd Reidun Helmikstøl mener det er viktig å møte forberedt til karrieredagen.
– Hvert år er det studenter som her får sine første jobbtilbud, og bedrifter har fått viktige kontakter. Det er også aktuelt å knytte kontakter for studenter som skal skrive prosjektoppgaver eller som ønsker en relevant deltidsstilling. Det betyr noe for studenten og deres læringsutbytte, og da er det viktig for UiA også! Det er kamp om kompetansen og bedriftene skjønner at de må være tilstede for å kapre de beste, for å kapre de beste, sier hun på karriereuia.no.

Tekst: Cecilie Jensen

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.