I år tiltrakk UiA-løpet seg 63 deltakere som ønsket å vise krefter mot kreften. Inntekten fra løpet gikk til Kreftforeningen.

Tirsdag 18 september gikk årets UiA-løp av stabelen. Kristiansand studentidrettslag (KSI) sto som arrangører, og oppfordret studenter og andre interesserte til å delta. Dette løpet arrangeres hvert år, og det er ulike organisasjoner som mottar pengene. Deltakerne kunne gi mer enn startkontingenten på 100 kroner hvis de ville. Totalt 10.850 kroner kom inn i forbindelse med arrangementet.

Godt samarbeid

Kathrine Bolt-Evensen, aksjonsleder for Kreftforeningen i Aust- og Vest-Agder, var på plass med informasjon om organisasjonen. Hun solgte i tillegg dekorative perlearmbånd med teksten «fuck cancer» og var takknemlig for samarbeidet med studentene i byen og at det arrangeres et løp til inntekt for den gode saken hun til daglig jobber for.

– Fantastisk at de velger Kreftforeningen, sier Bolt-Evensen.

Løp for livet

Flere av de oppmøtte benyttet seg av anledningen til å kjøpe et armbånd.

Den oppmerkede løypa på 4,6 kilometer startet fra universitetet og svingte seg inn i Jegersbergs stier før man kom tilbake til utgangspunktet igjen. En av de som deltok var tredjeårsstudent Christina Bråten. Hun kjenner noen som har hatt kreft, men som har blitt friske igjen.

– Det kan jo fort skje, plutselig er det noen du kjenner som får det. Kreft er noe dritt, så det er viktig at det forskes på! Vi må utrydde den jævelskapen, sier hun.

Rullet i mål

Tilskuerne jublet da Miriam Ibsen passerte målstreken.
Tilskuerne jublet da Miriam Ibsen passerte målstreken.

En deltakers innsats skilte seg spesielt ut. Miriam Ibsen sitter i rullestol og rullet i mål på imponerende 33:53 minutter, med ledsager hakk i hel. Hun trengte litt hjelp til å komme opp noen av de tyngste bakkene i løypa.

Det er ikke første gangen hun deltar på UiA-løpet. Hun sier at det er bra at det er et fysisk arrangement som er tilrettelagt for alle, selv om det kanskje er litt ekstra hardt for noen. Hun har kjent mange som dessverre har tapt kampen mot kreften.

– Jeg hadde spesielt de i tankene i dag, sier Ibsen.

Tekst: Gwen Hanssen & Miriam Porsmyr
Foto: Miriam Porsmyr

Forfatter

Latest Posts from Unikum

1 Comment

  1. […] Bildet vi har brukt til denne saken ble tatt under fjorårets UiA-løp. Inntekten fra arrangementet gikk til Kreftforeningen. Unikum berettet om løpet i utgave oktober 2018. Saken kan leses ved å trykke her. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.