Årets mest fargefulle stevne står for tur når UiA Campus Grimstad inviterer til et løp du sjelden har sett maken til, så fremt du ikke er fargeblind.

Hans Petter Back-Mannsverk fra HP Foto (1) – liten

For andre året på rad arrangeres Color Festival i Grimstad lørdag 27. august. Festivalen består først i et løp gjennom Grimstad med farger og moro, før den fortsetter på Torskeholmen hvor man kan nyte god asiatisk mat og drikke.
– Color Festival, rent fysisk, er et 5 km langt løp i Grimstad hvor man blir kastet farger på langs veien og har det gøy. Løpet på 5 kilometer er lagt frem slik at alle skal kunne gjennomføre det uansett hva. Om man vil løpe, gå, hoppe, krype så skal man fint kunne fullføre distansen om man er 3 eller 90 år, sier medarrangør Andreas Fjetland.

Etter hvert som man løper, blir man kastet flere og flere farger på. Når man til slutt når mållinjen vil deltakerne være ganske så fargerrike.  Men ikke minst handler denne dagen om å møte andre, knytte nye bånd og ha det gøy.
– Hvordan fikk dere idéen til denne festivalen og hvor lang tid har dere brukt på å realisere den?
– Idéen lå litt i vinden idet vi startet med planleggingen. Vi ønsket å gjøre noe som kunne hjelpe med å knytte bånd mellom campusene og kommunene og ved januar i fjor begynte vi å jobbe med en Color Festival. Så fort fjorårets festival var over, begynte vi å se på tilbakemeldinger og forbedringer. Vi ønsker å skape noe som er gøy, positivt for de som er med, familievennlig og som fører med seg visjonen om å dra sammen Kristiansand og Grimstad litt mer, sier Fjetland.

Steffan Hestenes fra F8foto (66) – liten

Konseptet skal bidra til å å knytte sammen universitetscampusene, like fullt som kommunene. Noe de utvilsomt klarte i fjor. I underkant av 2.000 mennesker var med på dagen, og det håpes på samme folkemengde i år også.
– Har dere lært noe fra i fjor som dere vil satse på å forbedre i år?
– Vi har lært masse fra i fjor, for da var vi tross alt helt ferske i gamet. I år vil konserten som starter etter løpet være litt mer intim, og vi fokuserer litt mer på DJ i år. Vi har i år også redusert prisen på mat og drikke, slik at den blir litt mer tilpasset studenter. Det er også satt opp flere gratis drikkestasjoner og slikt, så det skal ikke være noe problem med å få i seg rikelig med vann og mat. Bussene går også hjem litt tidligere i år, etter ønsker i fjor. Vi har flyttet konsertlokasjonen til Torskeholmen, som er nær der den var i fjor men litt mer intim, samtidig som vi har den samme gode utsikten og gode scenen i samarbeid med gode, lokale aktører. Her vil festivalen fortsette etter løpet.

Steffan Hestenes fra F8foto (103) – liten

Det er dessuten lett for folk å komme seg fra Kristiansand til festivalen. På nettsiden deres finner man i tillegg til billetter en egen bussbillett som kan ta deg fra Kristiansand til festivalstarten i god tid til start og tilbake igjen rett etter konsertene. I tillegg er det mange andre busser som kjører på strekningen.
Arrangørene anbefaler hvite klær til festivalen. Du vil bli gitt en T-skjorte rett før start om du ikke allerede har en, og fargene går lett av i vask i ettertid. Samtidig vil du også få med solbriller for øynene, og en fargepakke så du kan kaste farger på vennene dine! Ellers trenger du kun å tenke på å ta med deg godt humør. Alt annet du skulle trenge vil kunne fås gitt gratis eller kan kjøpes på festivalen.

 

Tekst: Asle Ydestad Tellefsen
Foto: Hans Petter Back-Mannsverk, Steffan Hestenes

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.