FILMANMELDELSE

Originaltittel: Ma
Sjanger: Thriller, psykologisk skrekk-komedie
Regissør: Tate Taylor
Skuespillere: Octavia Spencer, Diana Silvers, Juliette Lewis
Norgespremiere: 31. mai 2019

Lite spennende ungdomsthriller, som dessverre ikke når helt opp.

16 år gamle Maggie (Diana Silvers) flytter hjem til morens hjemsted i Ohio. Foreldrene har akkurat blitt skilt, og moren har fått jobb på byens kasino. Maggie blir raskt venn med en gjeng ungdommer fra skolen hennes, hvor aktivitetene i den søvnige byen består i å få tak i alkohol og feste i et gammelt steinbrudd. Da vennegjengen en dag tilfeldigvis spør den middelaldrende kvinnen, Sue Ann (Octavia Spencer) om å kjøpe alkohol til seg, forandrer ting seg raskt. Ikke bare kjøper hun alkohol til ungdommene, men hun tar dem med til et sted hvor de kan få feste i fred fra foreldre og politi …. I kjelleren sin.

Maggie og vennene hennes knytter seg raskt til Ma, og kjelleren hennes blir festlokale nr. 1 for alle byens ungdommer. Men vennegjengen reagerer på den intense oppførselen til Ma, og finner etterhvert ut at det er noe som ikke stemmer.

Filmen inneholder flere trekk som er typisk for thriller-sjangeren, og dessverre blir det altfor mye. Istedenfor å konsentrere seg om et tema, går regissøren innom mange forskjellige, og det gjør at man ikke helt klarer å fordype seg i handlingen, eller rekker å kjenne på spenningen før det dukker opp noe nytt.

Skuespillet til Octavia Spencer, som spiller hovedrollen i filmen, er derimot fremragende. Dessverre er det en A-skuespiller i en B-film. Med titler som «The Help» og «Hidden Figures» bak seg, hadde jeg større forventninger til filmen.

Filmen klarer dessverre ikke å skape spenning. Den når aldri et høydepunkt, og ikke en eneste gang i løpet av de 99 minuttene som filmen varer, skvatt jeg eller var bekymret for hvordan det skulle gå med noen av skuespillerne. Filmen avsluttes dessuten brått, og lar seerne sitte igjen med et par ubesvarte spørsmål.

Anmeldt av: Martha Simonsen

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.