En spektakulær post-apokalyptisk action sommerfilm.

Året er 2060, verden er en eneste stor ødemark. Det er knapt noe tegn på liv, alt er aske, oransje ørken og varmen er nesten uholdbar. Tilstanden for menneskeheten er mildt sagt elendig. Det lille av sivilisasjonen som er igjen er spredd milevis fra hverandre, hvor hvert område har sin spesialitet: Olje utvinning, våpenproduksjon og aller viktigst kontrollen av vann-reservene. I tillegg til dette har det oppstått en sær ny type religion, verdsettelse av V8-motoren og alt som har med bil å gjøre. Det som skiller disse menneskene fra dagens bil-fanatikere er at de er villig til å dø en ærefull død ved intens biljakt for å komme inn til Valhalla.

I filmen følger vi to hovedkarakter, den gale «Mad Max» (Tom Hardy) og konvoi-kapteinen «Furiosa» (Charlize Theron). Hele filmen er en uavbrutt og lang biljakt (med noen veldig få pauser), startet av et ønske om et bedre og mer rettferdig liv. «Furiosa» drar tilbake til hennes fødested, men også for å redde en liten gruppe sex-slaver til den lokale krigsherren (Hugh Keays-Byrne) og hans dysfunksjonelle familie.

Mad-Max motivasjon er et stort ønske om å overleve en dag av gangen. Hans møte med «Furioso» er i grunn tilfeldig da gale Max blir kidnappet i begynnelsen av filmen. Han er i starten motvillig til å sette seg selv i fare for å hjelpe andre, men hans stadige minner om hans døde familie ser ut til å være nok til å forandre sin holdning.

Noe som irriterer stadig vekk er filmens konstante bruken av svart skjerm som scene-transisjon. Det fins langt bedre måter å hoppe fra en scene til en annen. Filmskaperne kunne også å ha benyttet seg av en mer røffere metal musikk til visse action-sekvenser.

Så alvorlig som denne filmen virker, så er dette først og fremst en sommerfilm «extravaganza». Slike type filmer ønsker ikke nødvendigvis å skape kompliserte karakter-utviklinger, men intensive action sekvenser med morsomme situasjoner eller «one-liners».

«Mad Max: Fury Road» vil mest sannsynlig være den mest populære filmen etter Avengers denne lange sommer-sesongen til filmindustrien.

Terningkast: 5

NB: Anmelderen har ikke sett noen av de eldre Mad Max filmene, men absolutt elsker gode sommerfilmer. Filmen blir vist i både 2D og 3D.

Tekst: Amir Hayeksend e-post

Foto: www.finalreel.co.uk

Forfatter

, , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

1 Comment

  1. Magisk film, bra filmanmeldelse.
    Sjekk ut vårt tv show som handler om å kåre den beste post apokalyptiske filmen noensinne
    https://www.youtube.com/watch?v=UBmui0qv4M4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.