At Kilden er en arena for gode musikkopplevelser har blitt vist tidligere. Det ble likevel noe helt eget når Thomas Dybdahl gjestet konsertsalen i går kveld.

ANERKJENT: Thomas Dybdahl har på flere år rukket å bli en respektert og anerkjent artist, både på plate og live.
ANERKJENT: Thomas Dybdahl har på flere år rukket å bli en respektert og anerkjent artist, både på plate og live. I går imponerte han i Kilden (Foto: Pressefoto)

Rogalendingen er aktuell med det kritikerroste albumet “What’s left is forever”, som er hans sjette studioalbum. Dybdahl har siden tusenårsskiftet etablert seg som en av landets fremste låtskrivere. Det er ingen hemmelighet at han har likt seg godt i det melankolske singer-songwriter dypet, som har ført vakre melodier frem i lyset. “Cecilia” og “From grace” er bare to av så mange, mange flere.

Gårsdagens konsert åpnet med tittelsporet fra den nye skiva, før han fortsatte med en god blanding mellom nye låter som “Easy tiger” og singelen “But we did”, og eldre publikumsfavoritter som “One day you’ll dance for me, New York City” og “A lovestory”. Thomas Dybdahl er ikke bare en flink gitarist og formidler, han tør å skape relasjoner til publikum. Han skøyer og skåler, og ber publikum være seg selv.

Og det funker. Der vi i et millisekund frykter at vi skal bli værende i en trist melankolsk dal, blir vi overrasket på best mulig måte. Ikke bare av Dybdahls forfriskende nytolkninger av sine eldre låter, men også av bandets akkompagnement – for ikke å glemme et spektakulært lysshow. Thomas Dybdahl er så absolutt mer enn en studiomusiker. Konserten følger nærmest en perfekt dramaturgi, med forsiktig åpning, før et forløsende klimaks med  låta “Party like it’s 1929”. Publikum får lov å reise seg. Synge med. Danse på scenen. Publikum får lov til å eie kvelden litt. Sammen med Thomas.

Det er tydelig at det faller i smak. Latteren, smilene og applausen sitter løst. Kilden er ikke fornøyd når han sier takk for seg. Trampeklappen runger utover. Norge har respekt for låtskriveren, musikeren, artisten, den folkelige fyren. Så respekt at han får lov til å avslutte med en av sine nyeste, mindre kjente, men nydelige “Shine”. Og det ordet oppsummerer magien som utspilte seg på Kilden i går kveld.

Tekst: Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no

Foto: Pressefoto/Sony Music

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.