forside

Unikum finner du i magasinformat rundt om på Campus Kristiansand og Campus Grimstad i tillegg til utvalgte steder. God lesing fra oss i redaksjonen! 

Les Unikum her! 

– Et par ord fra redaktøren – 

Det pågår en stor diskusjon i media nå om en homofil organist ble nektet å utføre sine tjenester i noen av kirkene her i Sør-Norge. Mange høye stemmer stiger til støtte for den stakkars diskriminerte homofile musikeren, viser ubetinget støtte og fordømmer den lukkede tankegangen til en kirke som ikke holder tritt med vårt moderne samfunn. Jeg finner slike holdninger giftige og hykleriske. La oss se på situasjonen på denne måten: de konservative kristne tror ikke – og kan ikke tro – at deres dogmer er noe man kan forhandle seg til og oppdatere i henhold til nye trender i samfunnet. De har Bibelen som et moralsk referansepunkt, og det er ikke som om Den hellige ånd gjør regelmessige besøk til nye oppnevnte profeter for å revurdere hele boken. Så hvorfor kan ikke de få lov til å praktisere den religiøse troen de eier uten å bli tvunget til å bryte noen av sine grunnleggende lover? I dette tilfellet er det akkurat dette de homofile støttespillerne gjør, og samtidig kritiserer så lidenskapelig: de prøver å tvinge folk til å handle mot sine mest grunnleggende prinsipper. Og la oss være ærlige, det er plass for alle: for konservative kristne og deres egne menigheter, for homofile musikalske kristne som spiller i andre kirker som tillater det, for frikirker og alternative oppfatninger, for ateister, Odintilbedere og selv kirken for «The Flying Spaghetti Monster» (bare for å nevne noen).

Les Unikum her! 

Hvorfor fokusere på de små områdene hvor du ikke er virkelig velkommen og ignorere de virkelige som du kan pryde med ditt nærvær? Når du driver lobbyvirksomhet for rettighetene til homofile i små, spesifikke steder som ikke kan godkjenne deres livs trosbekjennelse, må du huske på at disse menneskene også har rett til å være som de ønsker og til å tilbe sin religion, som i dette tilfellet følger en tradisjon de kan ikke forandre. Hvis du argumenterer for frihet, så la oss kjempe for frihet for alle – det er tross alt ikke som om vi går tom for plass.

På den andre siden av livet, ønsker jeg dere alle de beste ønsker for kommende eksamener. Jeg ønsker også å takke for mine 2 år som sjefsredaktør i Unikum. Dette er den siste utgaven jeg har satt sammen, og jeg er veldig glad for å etterlate vårt magasin i hendene til en svært motivert ny sjefredaktør: Matias Smørvik.

Les Unikum her! 

Erika R. Erdös – Send mail
Ansvarlig redaktør

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.