Mandag 22. februar åpnet Studenttelefonen. Den skal være et supplerende tilbud til det helsetilbudet som allerede finnes på campus for studenter som har det vanskelig.

– Vi er veldig glade for dette tilbudet og samarbeidet med Mental Helse. Dette er et av flere tiltak som vi iverksetter for å hjelpe studenter som synes denne pandemien er krevende å komme seg gjennom, sier leder for helsetjenesten i Sørøst-Norge (SSN), Hanne K. Bratland i en pressemelding.

Slik benytter du studenttelefonen:

Nummeret er 116 123 med direkte innvalg #3 – Slik at de som trenger noen å snakke med slipper å stå i kø på hjelpetelefonen.

Tiltaket er et samarbeid mellom organisasjonen Mental Helse hjelpetelefonen og helsepersonell ved Studentsamskipnadene i Agder (SiA) og Sørøst-Norge (SSN) og KoRus Sør. Mental Helse har opplevd økt trykk i antall henvendelser under koronapandemien, og prosjektleder Vidar Torbjørnsen forteller i et intervju med Universitas at de har hatt et ønske om å iverksette ordningen lenge.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang og er veldig spent på mottakelsen og hvilken trafikk vi kan forvente. Vi håper at det blir mye brukt, sier Torbjørnsen.

Studenttelefonen er et gratis, anonymt og landsdekkende lavterskeltilbud til alle studenter uavhengig av studiested, og vil være åpen i tidsrommet kl. 17:00-07:00 hver dag. Dette gjelder altså hverdager, helger og helligdager.

Studenters helse viktigste prioritet

I desember i fjor kom det reaksjoner på SiA Helse sine tilbud, som opplevdes begrensende for studentene.

SiA Helse konstaterer at studentenes helse er deres viktigste prioritet. Da det ble
færre fysiske forelesninger og mer nedstenging, skjønte de fort at de måtte snu på
tilbudet.

– Det har jo vært en kontinuerlig læringsprosess for oss i SiA Helse hele fjoråret. Som terapeuter er nok alle veldig vant til å jobbe med mennesker som er fysisk til stede. Men når det ble nedstenging skjønte vi jo alle veldig raskt at dette må snu, sa psykologspesialist Kari Severinsen Wierød til Unikum i januar.

Siden da har SiA Helse digitalisert sine tjenester og jobbet med ekstra tilbud til studentene på Sørlandet.

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.