Blogger, kroppsaktivist og forfatter med nå to bøker i ryggen, Martine Halvorsen, kommer på Østsia 19. november. Sykt voksen, hennes andre bokutgivelse kom tidligere i høst og er fortsatt fersk. Nå kommer hun til Østsia i Kristiansand for å holde foredrag.  

 

Martine Halvorsen er en kjent profil med både stor rekkevidde på sosiale medier, podcast og blogg i tillegg til forfatterkarrieren. Hun snakker mye om kropp, psykisk helse, rus og ærlighet, ikke minst ærlighet mot seg selv.  

–Vi må være bevisste og bevisstgjøre. Jeg kan hvert fall love at jeg vil gjøre mitt. Livet er alt for fint til å kaste bort på å leve etter andre sine forventninger, en virkelighet som ikke eksisterer og en retusjert sannhet. Det går på helsa løs å gjøre det, forteller hun.  

Tanker rundt hvilke utfordringer unge voksne møter i dag, i tillegg til råd om ærlighet og studier, er noe av det hun forteller om i dette intervjuet. 

 

Ung voksen og tunge følelser 

Ærlighet med seg selv er sentralt i det Martine forteller om og fronter. Tanken på å se tilbake på seg selv når man har blitt gammel og kunne gå god for den man var uten å angre. Det å kaste bort tiden med å ikke føle seg pen, god eller bra nok mener hun livet er for fint for.  

 Det ordner seg alltid, selv om det kanskje ikke føles sånn akkurat nå. Du kommer over det bruddet, du vil finne noen som liker deg for den du er, du vil treffe mennesker som får deg til å føle deg bra og du fortjener å ha det bra, er rådet Martine deler til nye studenter som tar sine første steg ut i voksenlivet.  

Det er heller ikke kun unge studenter som har god nytte av slike perspektiver. Bare fordi noen ikke liker deg betyr ikke at du er problemet, men at du kanskje ikke har møtt de riktige menneskene enda? 

I en undersøkelse på Instagram-kontoen hennes hadde Martine spurt følgerene sine om hvor mange som hadde løyet om hvordan de hadde det. Der kom det fram at 98% hadde løyet om hvordan de egentlig hadde det og sagt at det gikk bra. 

 – Jeg lurer på hvor mange av de som aldri forteller hvordan de har det til noen. Det kan bli tungt å bære på aleine, under Martine. Om jeg kan bruke mine kanaler til å formidle og dele, så noen kanskje våger å prate med noen, deler med meg og hvert fall forstår at de ikke er alene, så er det viktigere enn viktigst for meg. Det er viktigere enn viktigst, fortsetter hun.  

 

Saken fortsetter under bildet.

blid jente i skogen som holder en bok
Foto: Privat

Sykt voksen 

I høst kom boken hennes Sykt voksen ut og Martine forteller litt om hvor motivasjonen til å skrive en slik bok kom fra. 

 Det har vært et mål å servere en bok om å være både ufiltrert og ærlig, og si ting akkurat som det er. Hvordan det å skulle bli voksen er. For det er ikke bare, bare. Det er en gedigen oppgave og utfordring som kommer helt uten bruksanvisning – Men med masse forventninger. Målet har vært at ingen skal behøve å føle seg alene i de tankene og følelsene de har, at man skal få den enormt viktige påminnelsen om at det går bra og at det er greit å ha det akkurat som man har det! 

Dette er Martine sin andre bok som etterfølger Sykt normal. Boken Sykt voksen er som en følgesvenn med råd, refleksjoner og tanker rundt overgangen fra ungdom til ung voksen. Hennes største utfordringer med skrivingen denne gangen var pandemien, og hvordan det endret retningen for innholdet.  

– Lufta gikk litt ut av meg en periode og jeg fikk ikke skrevet ned et eneste ord. Men så snudde det helt, og da pandemien var på det tøffeste, forandret manuset seg noe enormt. Til det bedre. For første gang, kanskje noensinne, satt jeg helt alene for meg selv, med bare meg, tankene mine og tastaturet, deler Martine avslutningsvis.   

 

Hør Martine Halvorsen fortelle videre om egne tanker og erfaringer rundt temaer som er aktuelle for unge voksne og studenter når hun sammen med forlagssjef Anne Gaathaug gjester Østsia 19. november.  

Authors

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.