Studinekoret Lady Klukk poserer i røde gallakjoler

Studinekoret Lady Klukk ved UiA er et av Norges eldste studentkor. Det ble stiftet 6. mars 1976 og feirer i år 45 år. Det var planlagt en storslått jubileumsfeiring, men grunnet korona er feiringen nå avlyst. 

Planen for feiringen var en langhelg med mye moro for både aktive og tidligere medlemmer. Mye av opplegget skulle også gjennomføres med mannskoret Quantum; et annet studentkor på UiA som Lady Klukk samarbeider mye med. Lady Klukks leder, Ane Margrethe Røed Eliassen, synes det er synd det ikke blir noe av feiringen. 

– På torsdagen skulle vi ha hygge, vin og quiz for å bli bedre kjent med tidligere medlemmer som hadde tenkt å ta turen til Kristiansand. På fredagen skulle vi ha konsert og temafest. Vi hadde gleda oss masse til konserten som vi hadde lagt ned veldig mye jobb i og hadde store ambisjoner med, så det var synd det ikke ble noe av. Lørdagen skulle vi synge i Markens som vi alltid gjør, deretter årsmøte med styrebytte før gallamiddag på Caledonien. 

Leder i Lady Klukk, Ane Margrethe Røed Eliassen. Foto: Michelle Brynildsen

Allerede i sommer begynte koret å planlegge en alternativ feiring i tilfelle koronasituasjonen ble forverret og det ble strengere restriksjoner. 

– Planen var en mindre middag kun for de aktive medlemmene i Lady Klukk og mannskoret Quantum, samt tidligere medlemmer av begge korene som bor i nærheten. Å invitere alle tidligere medlemmer slik vi pleier ville vært dumt nå, nå er de jo spredt rundt både i Norge og i utlandet. Til vanlig drar vi også til CB-kjelleren på Christiansands Bryggeri, men vi visste at hvis vi fikk dra dit i det hele tatt, kom det til å bli med et begrenset antall. Så vi hadde planlagt alternative aktiviteter også. 

Det er derimot fortsatt usikkert hvordan feiringen blir seende ut når dagen kommer. Restriksjonene er fortsatt strenge; koret har ikke møttes fysisk siden oktober i fjor og har derfor ikke hatt muligheten til å øve sammen. Derfor blir det heller ingen jubileumskonsert, hverken digitalt eller fysisk. 

– Det er veldig mye frem og tilbake siden ting fortsatt er så usikkert, sukker Eliassen. Sånn som det ser ut nå, blir det ingen middag fordi ting er så strengt og vi er så mange i koret, så det blir vanskelig å finne lokale. Det blir nok heller ikke noe synging i Markens, men vi håper å få det til hvis mulig. Vi skal ha et møte snarest for å finne ut av hva vi gjør. Årsmøte blir det uansett, men digitalt denne gangen. 

Veien videre

Det har vært utfordrende å være et kor med over 30 medlemmer i en tid der man i all hovedsak skal begrense sine nærkontakter. Da pandemien var et faktum i mars var det stort fokus på digitalt samvær med quiz og andre sosiale ting, men det har vært vanskelig å holde dette engasjementet oppe i så lang tid. 

– Koret er jo driftet av studenter. Det har generelt vært tungt og vanskelig å studere under en pandemi, så å skulle bruke tid og energi på å dra i gang sosiale ting har til tider vært vanskelig, innrømmer Eliassen. 

– I starten av skoleåret var det jo greit, det holdt å sprite hender og holde god avstand på øvelse. Etter nyttår har vi ikke fått startet opp igjen som planlagt, men vi har et stort mål om å få til mere digitalt for bedre samhold i koret. Vi skal også prøve å få til mer gåturer og grilling. Og så fort snøen forsvinner og det blir varmere håper vi å ha uteøvelser hvis ikke man kan øve inne. 

På mange måter har det vært krevende å være leder av koret under korona. Generelt mye uforutsigbarhet har gjort at man må kaste seg mer ut i det og ta ting på strak arm. Eliassen synes situasjonen har vært veldig spesiell, men også spennende og lærerik. Hun gleder seg til ting er mer tilbake til normalen. 

– Jeg gleder meg så sykt til å se alle samla! Å se så mye glede når vi synger sammen, og det å komme oss ut igjen og vise oss frem. 

Eliassen er heller ikke bekymret for korets fremtid på tross av utfordringene det siste året. 

– Nei, ikke akkurat nå. De medlemmene vi har nå er såpass engasjerte, at når vi kommer i gang igjen blir ikke dette noe problem! 

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.