På fredag ble Kristiansand Gitarfestival arrangert for første gang. Den bød på mye lyd og god stemning blant de gitarfrelste.

 

KICK Scene åpnet fredag dørene for instrumenter og gitarelskere. Dørene åpnet allerede klokken 1400, og arrangørene ga seg ikke før klokken var et stykke over midnatt. Tidlig på dagen kunne de interesserte delta på en utstilling. Målet var hovedsaklig å vise frem sine produkter, naturlig nok med hovedfokus på gitar. Blant utstillerne var BOSE, og hovedarrangør for selve festivalen, Gitarhuset.no.

Da kvelden nærmet seg startet de musikalske innslagene med noen av Norges fremste gitarister. Først ut var artisten og låtskriveren Magnet. Han ble presentert av BOSE, som er utvikler av lydsystemer både for privatpersoner og erfarne artister.

Som festivalpublikum fikk vi også ta del i kåringen av Norges beste gitarist. De tre finalistene fikk opptre med sine gitarferdigheter. Vinneren fikk et gavekort til en verdi av 10.000 kroner, levert av Gitarhuset.no. Den heldige ble 20 år gamle Marcus Løvdal, som også skal opptre i delfinalen på Norske Talenter den 16.november.

Arrangementet ble avsluttet med en såkalt Guitararmegeddon, hvor tre av Norges aller fremste gitarister presenterte noe av sitt materiale. Først var det Ronnie Jacobsen sin tur, etter han fulgte Frode Alnæs, kjent fra bandet Dance with a stranger. Den siste i trekløveret var Lars Haavard Haugen, mest kjent som hovedgitarist i Hellbillies. I dag stilte sistnevnte riktignok opp med sitt «The truth», bestående av han selv, Kyrre Sætran på bass og Trond Augland på trommer. Disse tre leverer instrumentalmusikk av ypperste klasse og Haugen lar gitaren snakke i det han formidler fra scenen.

Publikum var fornøyd med å ha fått profesjonell hjelp med å stemme sine gitarer, og blandingen med fagprat og musikalske innslag fungerte bra. Da Lars Haavard Haugen vinket Frode Alnæs og Ronnie Jacobsen inn på scenen ble konserten avsluttet med et felles avslutningsnummer. Etter gitarens siste tone ropte publikum på mer mens de klappet i kor. Med andre ord ble det en vellykket debut for Kristiansand Gitarfestival.

Vi beklager for dårlig bildekvalitet grunnet tekniske problemer med server.

Tekst: Jørgen Johansen – jhjohansen@hotmail.com

Foto: Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.