Flere studenter tenker på hva de skal bli etter studiene. Hvis du prøver å se litt lengre enn til slutten av eksamensperioden, dukker kanskje opp spørsmål om hva du skal bruke utdanningen din til og hvilken bedrift skal du jobbe for. Tenk hvis svaret på disse spørsmålene var sjef i ditt eget selskap. Som entreprenør kan du gjøre noe eget, jobbe med noe du brenner for, og dette på dine premisser. Så i denne artikkelen vil vi i Mercurius gi litt inspirasjon til det å starte opp en egen bedrift.   

Mercurius-lyspærer

For å være en entreprenør trenger du en idé. Det kan være en idé som kan løse hverdagslige problemer, en idé som effektiviserer arbeidslivet eller en idé som gjør at verden blir et bedre sted å leve i. Hvis du ikke allerede har en idé, kan det være lurt å stille seg selv spørsmålet «Hva kan jeg hjelpe andre med, og hvordan?». Det trenger ikke være et helt nytt produkt, det kan også være forbedringer av produkter, tilleggstjenester eller nye metoder. Et lite tips er å snakke med andre om problemstillinger, og på den måten komme opp med idéer og forbedringer sammen.

Vi har behov for entreprenører i fremtiden, og Norge trenger å satse på nyskapende idéer. Det er flere aktører som skal fremme gründerne og entreprenørene rundt om i landet, Innovasjon Norge er en av disse. De hjelper gründere og entreprenører videre med deres idéer, både med finansiering og rådgivning. Deres visjon er å gi lokale ideer globale muligheter, å få norske idéer til å lykkes i utlandet. For å lese mer om dem og deres visjon, gå inn på InnovasjonNorge.no. Innovasjon Norge har også en egen blogg, innovasjonsbloggen.no, der de publiserer innlegg om nærings- og innovasjonspolitikk.

Mia Charlotte Harboe, medlem av informasjonsutvalget i Mercurius, oppfordrer til entrenørskap blant studenter.

Sitter du nå med en idé som du vil gjøre til virkelighet? Start UiA er en gruppe studenter som jobber for nyskapning og entreprenørskap her på universitetet, og i år har de i tillegg opprettet en avdeling for studentene i Grimstad. Venture Cup er ett av deres arrangementer, der alle studenter i Kristiansand og Grimstad har adgang til å delta. Du vil få muligheten til å vise frem deg og din idé, i tillegg til å konkurrere om pengepremier. Vinneren av den lokale konkurransen går videre til regional finale, som i år avholdes her i Kristiansand. Her er det store muligheter for å skape interesse rundt idéen din, og få videreutviklet den basert på tilbakemeldinger. Hvis du vil vite mer, gå inn på StartUiA.no, og husk å følge med på tidspunkt for påmelding til Venture Cup.

Håper flere ble inspirert til å videreutvikle idéer, til å satse på seg selv og ta sjansen for å være med å skape noe nytt i fremtiden. Husk at den største lærdommen kommer fra egne feil!

Tekst: Mia Charlotte Harboe (medlem av informasjonsutvalget i Mercurius)

Foto: Privat

Illustrasjon: atelier.net

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.