Sted: Munken bar & scene, Arendal

Dato: 18.11.2023

Tid: 20:00

 

Jeg ankom konsertlokalet både forventningsfull og nysgjerrig på hva slags stemning jeg kom til å bli møtt med, det var jo tross alt et 10-årsjubeleum det var snakk om her! Det var mennesker i alle aldere, både gamle fans og rykende ferske som hadde kommet for å oppleve den gode stemninga, og jeg kan bekrefte at ja, begge bandene leverte!

Kveldens konsert åpnet med en energisk energi fra Vanvidd, et folk-metalband fra Sørlandet som ble etablert i 2013. Bandet slapp den selvtitulerte debuten sin i 2016, og har siden laget musikk inspirert av nittenhundretallets norske nasjonalromantikk og folketro. Bandmedlemmene var kledd i fillete kostymer, og var sminket fra topp til tå, noe som jeg synes var veldig artig og passet veldig bra til atmosfæren i lokalet. For meg kunne de først minne om en gjeng med troll som akkurat hadde vandret ut av en dyp mørk skog, inn til Arendal sentrum på oppdrag om å skape noen sprell av en opptreden man sent ville glemme. Jeg innså litt i etterkant at det ikke var troll de skulle forestille, men heller noen gamle treller.

De spilte låter fra eldre album, og låter fra deres nyeste, Under Ei Morken Rot som kom ut i 2021. Det var mørkt, mystisk og stemningsfullt med vakker orkestermusikk, men på samme tid også veldig lekent og livlig med akustisk gitar. Etter en herlig framføring som gjerne kunne vært enda lenger, trakk trellene seg tilbake til den mørke skogen sin, og scenen ble gjort klar for kveldens band nummer to, Vorbid!

Foto: Randi Andersdotter

 

Vorbid er et progressiv trash-metalband fra Arendal som startet opp i 2013. Bandet ga ut en selvtitulert EP tilbake i 2016, og debutalbumet deres Mind kom ut i 2018. Vorbid henter mye av sin inspirasjon fra andre kjente band som Vektor, Opeth, Porcupine Three, King Crimson, Genesis og Rush, bare for å nevne noen navn! Opplevelsen av å høre turtleneck gutta med noen merkelige hodeløse gitarer var både intenst og dynamisk. Her spilte også Vorbid låter fra eldre album, og låter fra deres nyeste album, A Swan By The Edge Of Mandala, som kom ut i 2022. Det var en sånn type musikk hvor det føles ut som at man bare smelter bort fra resten av verden, og ender opp i sin egen lille sjø av isolasjon, akkurat det jeg trengte for å fjerne de stressede tankene jeg hadde om den kommende eksamensperioden!

For alle metal entusiaster der ute, eller andre musikkinteresserte som er nysgjerrige på metalsjangeren, så er dette noen band du absolutt bør få med deg! Jeg syns også det var ekstra gøy at begge bandene kom i fra Sørlandet, for man kunne virkelig kjenne på den energiske energien og kameratskapets ånd under hele konserten fra både publikum og artistene, vi kunne ikke få nok! Vanvidd var nok min favoritt, ettersom jeg er svak for alt som har med norsk folketro å gjøre, MEN alt i alt så var begge bandene knallbra, og jeg kan trygt si at jeg gleder meg allerede til neste gang jeg får muligheten til å se de opptre igjen!

 

 

 

 

 

Forfatter

, , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.