Tobias Aasgaarden ble etter sitt engasjement i Unikum kommunikasjonssjef i Sørveiv. I senere tid har han startet sitt eget produksjonsselskap 

Et engasjement i en studentforening kan lønne seg når du er på jakt etter jobbStudentavisen Unikum har flere tidligere og nåværende medlemmer som har fått relevant jobber. 

 

Ine Rossebø Knudsen
Ine Rossebø Knudsen. Foto: Privat

Ine Rossebø Knudsen 

Hva gjorde du i Unikum?  

 Jeg var journalist og nettredaktør. 

Hvilken jobb fikk du der engasjementet kan ha spilt en rolle? 

 De siste årene har jeg jobbet som journalist i Haugesunds Avis, og snart begynner jeg som innholdsprodusent for Garnius. 

Har du en positiv ting å nevne om det å delta i Unikum? 

 Jeg husker tiden i Unikum som veldig lærerik, med kjekke og flinke folk som delte kunnskap og samarbeidet om å lage studentavis. Lærte definitivt mye! 

 

Tobias Hole Aasgaarden // Foto: Kathrine Wallevik

Tobias Hole Aasgaarden 

 Hva gjorde du i Unikum?  

 I unikum var jeg først og fremst fotograf – jobbet med bilder og video. 

Hvilken jobb fikk du der engasjementet kan ha spilt en rolle? 

 Har startet eget produksjonsselskap (South Coast Creative AS) hvor jeg er prosjektleder og innholdsprodusent. Unikum var vel den første plattformen jeg fikk prøvd meg ut på når det kommer til å jobbe med film og foto. Så min jobb er vel i bunn og grunn basert på mitt engasjement, da jeg har laget min egen arbeidsplass – og jobber nå sammen med alt fra up and coming artister til store selskaper både i inn – og utland.  

Har du en positiv ting å nevne om det å delta i Unikum? 

 Unikum ga gode muligheter for å kunne skape noe. De var også en nøkkel inn til festivalen Sørveiv ved at de trengte fotodokumentasjon til avisen. I ettertid har jeg i flere år vært Kommunikasjonssjef i Sørveiv. Og det startet i bunn og grunn av den første akkrediteringen jeg fikk av Unikum.

 

Odd Magne Vatne. Foto: Privat.

Odd Magne Vatne 

 Hva gjorde du i Unikum?  

 Startet som semi-aktiv korrekturleser, økte fort engasjementet ved å bli Unikums første podcastansvarlige, og ble etter hvert illustratør og nettredaktør. 

Hvilken jobb fikk du der engasjementet kan ha spilt en rolle? 

 Er for tiden innholdsprodusent på fulltid hos Blockbonds AS, og der var nok de mange timene jeg tilbrakte med Adobe Illustrator, InDesign og Logic Pro på Unikumkontorene relevante. 

Har du en positiv ting å nevne om det å delta i Unikum? 

 Kraftig mestringsfølelse! Som avisens første podcastansvarlig var det ingen retningslinjer på hvordan det skulle gjøres, men alt gikk plettfritt. Terskelen for å delta setter man helt selv, så jo mer man engasjerer seg, desto mer får man tilbake. Fikk også sykt mange gode minner! Det er egentlig mer enn én ting, men sistnevnte er også sabla positivt. 

ENGASJEMENT GJØR DEG ATTRAKIV PÅ ARBEIDSMARKEDET: Denne illustrasjonen er lagd av en “Unikumlegende” som senere fikk seg fast jobb som grafisk designer. Illustrasjon: Odd Magne Vatne.

 

Zhilwan Manbari. Foto: Privat.

Zhilwan Manbari 

 Hva gjorde du i Unikum?  

 Jeg var daglig leder og podkastredaktør for en liten periode. 

Hvilken jobb fikk du der engasjementet kan ha spilt en rolle?  

 Etter engasjementet mitt i Unikum jobbet jeg to år i NRK. Først på distriktskontoret NRK Sørlandet og nærmere ett år i NRK Nyheter i Oslo. Siden desember er jeg fast ansatt i Moss Avis hvor jeg er nyhetsjournalist og til tider frontsjef. 

Har du en positiv ting å nevne om det å delta i Unikum? 

 Det er vanskelig å bare nevne en positivt ting, men samholdet i redaksjonen og den verdifulle erfaringen med å jobbe og styre en redaksjon er gull verdt når man jobber innen mediebransjen. 

 

Caroline Hansen. Foto: Privat

Caroline Hansen 

Hva gjør du i Unikum?  

 Jeg er grafisk ansvarlig i avisen. 

Hvilken jobb fikk du der engasjementet kan ha spilt en rolle? 

 Jeg fikk jobb som grafisk designer hos Stormberg nå i februar. Jeg har ingen utdanning innen grafisk design, så Unikum har desidert hatt mye å si. 

Har du en positiv ting å nevne om det å delta i Unikum? 

 Jeg har, til tross for covid, fått mange gode bekjentskap og arbeidsrelaterte erfaringer jeg den dag i dag ikke ville vært foruten. Unikum har vært gøy. 

 

Antall aktiviteter bestemmer sjansenfor jobb 

Om du har en aktivitet ved siden av studiene øker sjansen på å få relevant arbeid fra 65% til 80%. Dette stiger med mellom 1% og 5% for hver tilleggsaktivitet du har. Det kommer frem i en kandidatundersøkelse, kalt «fra studier til jobb på Vestlandet».  Undersøkelsen tar for seg tidligere studenter utdannet på Vestlandet.

Foto: sammen.no

Forfatter

, , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.