Studentene Espen Henriksen, Walter K. Dahl og Ørjan Knutli tok på seg oppgaven i sitt bachelorprosjekt å lage nettside for den tidligere studenten i multimedieteknologi og -design Silvana Zimmermann. Silvana har opprettet multimediebedriften Zimmermann Productions, som holder til i Sørlandsparken utenfor Kristiansand.

 

Det har vært mange endringer i web-verden fra da Silvana Zimmermann var student. Særlig etter introduksjonen av fullverdige nettlesere for mobilenheter har utviklingen i teknologien og forbruket skutt i været. Med et økende mobilbruk på Internett, er det dumt å utvikle et nettsted som ikke er optimalisert for både datamaskiner og mobilenheter, forklarer Espen Henriksen.

Fra venste Ørjan Knutli, Espen Henriksen, Walter K. Dahl

Bachelorstudentene begynte arbeidet allerede før jul på tross av ordinær oppstartsdato i mars. Ved første veiledermøte uttalte studiekoordinator Morgan Konnestad at bachelorstudentene hadde kommet imponerende langt. Forsiden var allerede fullført og nettbutikken hadde fått utarbeidet den viktigste funksjonaliteten.

– Vi valgte oppgaven som ga oss størst utfordring og læringspotensiale, noe som er viktig for vår portefølje for fremtidige arbeidsgivere, sier Walter K. Dahl. Dersom dette prosjektet gir oss et godt resultat vil det bevise vår kompetanse innenfor webutvikling og -design.

I motsetning til resten av gruppen har Ørjan vært utvekslingsstudent frem til jul. Det er imponerende hvor godt man kan jobbe sammen uten å være i samme land sier han. Studentene brukte Skype for å holde hverandre oppdatert, noe som gjorde at  avstanden ikke var noe problem.

Zimmermann Production benyttet et program UiA tilbyr for å rekruttere bachelorstudenter. I dette programmet kan bedrifter velge fra de mest relevante studieretninger og legge ut sitt ønskede arbeid på kompetansetorget.uia.no, en portal for bachelor- og masterprosjekter.

– Målet er å hjelpe studenter med å få erfaring slik at man kan vise frem gode prosjekter når man skal ut i arbeidslivet, sier Silvana. Jeg ville ikke hatt tid til å lage siden selv, legger hun til.

Firmaet tilbyr media- og kunsttjenester med fotografi som hovedtjeneste. Med et bredt valg muligheter, slik som filmtjenester, kurs og kunst, kan Zimmermann Productions tilby skreddersydde pakkeløsninger til hver enkelt kunde. Firmaet er hele tiden ute etter å skape nye broer og nettverk, og det er hele helheten som blir vår lidenskap.

 

Nettsiden til Zimmenman Productions
Nettsiden til Zimmermann Productions

Tekst:  Espen Henriksen

Foto: Privat

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

1 Comment

  1. Vil gi disse studentene en stor takk og de skal ha all æra,får de har virkelig gjort en god jobb med denne siden. En skikkelig facelift har siden min nå fått. Er evig takknemlig. utrolig bra jobba av dem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.